Öne Çıkanlar istanbul recep tayyip erdoğan
banner798

24 kasım öğretmenler günü çelenk sunumu

24 Kasım Öğretmenle günü programı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu’nun çelenk sunumuyla başladı.

24 Kasım öğretmenler günü önemini arz eden konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu yaptı.

Katipoğlunun konuşması ise şöyle;

Değerli öğretmenim

Ne çok sözcük var, seni anlatmak için; ne çok dilek, biri tutsun diye!

Yarın daha çok sözcük, daha çok dilek; bir sonraki gün daha fazlası

Öğrencilerin kadar çoğalacak kelimeler. Dokunduğun kalp kadar, sildiğin gözyaşı kadar,dinlediğin dert kadar, katıldığın düğün, cenaze kadar.

Senin iyiliğin kadar çoğalacak iyilikler, senin sildiğin kadar azalacak kötülükler.Çoğalmalısın öğretmenim! Her dile sığacak kadar, her gönlü bulacak kadar, her sesi duyup her göze bakacak kadar

Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin çalışkan, dürüst topluma faydalı birer insan olarak yetişmesinin temel taşı olan değerli meslektaşlarım 24 Kasım Öğretmenler Günü'müz kutlu olsun.

Bizler, Yavuz Sultan Selim'in "Hocamın atının ayağından sıçrayan çamur, kaftanıma sustur. İfadesinde anlam bulan, peygamber mesleği olarak hafızalarda yer alan öğretmene saygıyı, hürmet, vefayı her şeyin üstünde gören bir medeniyetin mensupları olarak çocuklarımızı, gençlerimizi vatanına, milletine ve bayrağına bağlı, yeteneklerinin farkında, özgüveni yüksek, erdemli ve iyi insanlar olarak yetiştirmek için yılmadan ve asla ümitsizliğe kapılmadan gayret göstermekteyiz

Tarihimiz boyunca devlet ve milletimizin büyümesi ve gelişmesi için gecesini gündüzüne katan, nice üstün gayret ve fedakârlığın sahibi her ilim, bilim ve devlet adamının ardında muhakkak ki bir "öğretmen" vardır.

Bundan evvel olduğu gibi bundan sonra da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır" sözünde de işaret ettiği şekilde, gelecek nesiller öğretmenlerimizin öncülüğünde ve onların ufukları doğrultusunda istikametlerini belirleyeceklerdir.

Bu duygu ve düşünceler içinde ahirete irtihal etmiş ve görevleri başında şehit düşen öğretmenlerimize rabbimizden rahmet diliyorum, hasta olan meslektaşlarıma acil şifalar temenni ederim. Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum. Görevleri başında olan tüm meslektaşlarıma başarılı sağlıklı, huzurlu ve bereketli bir ömür diliyorum. Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.