Öne Çıkanlar istanbul DEAŞ operasyonu
banner797

Bafra'da gezici müzede 1090 parça sergilendi

Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları çerçevesinde Alparslan Türkeş Parkı’nda sergilenen gezici müzeyi 5 gün içerisinde 10 bini aşkın öğrenci ve çok sayıda vatandaş ziyaret etti. Cepheden günümüze değeri ölçülemeyecek, o döneme ait birçok silah, cephane, savaş malzemeleri, kıyafetler ve dahası vatandaşlar ile buluşturuldu. 26 adet masa ve 1090 adet savaş malzemesinin yer aldığı müze belirli periyodik sıralamayla ziyarete gelen öğrencilerden ve vatandaşlardan tam not aldı.

Çanakkale ruhunu Türkiye’nin dört bir tarafına taşımak, gelecek nesillere o dönemde verilen destansı mücadeleyi ve kahramanlıkları aktarmak, bu önemli zaferin tarihi, kültürel ve manevi değerlerini yaşatmak amacıyla 81 ili dolaşan ve son olarak Bafra’da sergilenen Türkiye’nin ve Dünya’nın tek gezici müzesinde hem öğrenciler hem de vatandaşlar tarihin ayak izlerine şahitlik etme fırsatı yakaladı.

BAŞKAN KILIÇ: “HER TÜRLÜ FEDAKÂRLIĞI YAPMAYA HAZIRIZ”

18-22 Aralık tarihleri arasında Alparslan Türkeş Parkı’nda sergilenen gezici müze hakkında duygu ve düşüncelerini dile getiren Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Çanakkale bizler için sadece bir kahramanlık destanı değil, bir milletin var oluş mücadelesidir. Tüm zorluklara ve imkânsızlıklara rağmen imanın imkâna galip geldiği yerdir. Kahraman milletimiz, vatanımıza göz diken işgalciler karşısında “Çanakkale Geçilmez” diye haykırarak tarihin gördüğü en büyük direnişe imza atmıştır. Bizler bu kutlu zaferi nesilden nesile aktarmak, Türk milletinin bu önemli değerini unutmamak ve unutturmamak için üzerimize düşeni yapmakta kararlıyız. Birlik ve beraberliğimizden aldığımız güç ile, milli değerlerimize sahip çıkacak, gelecek nesillerimizde tarih bilinci oluşturmak için var gücümüzle çalışacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız” dedi.

Başkan Kılıç, “Çanakkale ruhunu Türkiye’nin dört bir tarafına taşımak için il il gezen Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi’ni ilçemizde öğrencilerimizle ve hemşehrilerimizle buluşturmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. 5 gün boyunca Alparslan Türkeş Parkı’nda birbirinden değerli eserlerin sergilendiği müzemiz evlatlarımız tarafından büyük ilgi gördü. Bu noktada desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürü’müz Mehmet Ali Katipoğlu’na, değerli okul idarecilerimize ve öğretmenlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.