Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

Bafra Da Kırmızı Biber Hasat Zamanı Başladı
Samsun un Bafra İlçesi Şeyhören mahallesi(köyünde) Çiftçilikle uğraşan Hasan Vural bu yıl yaklaşık 10.dönüm Kırmızı Biber ekimi gerçekleştirdik.
Türkiye'nin ikinci Çukurova'sı olarak adlandırılan Ovamız da bu yıl ki Kırmızı Biber, üreticiler tarafından hasatı başlayarak Samsun Büyükşehir Bafra Haline gelmeye başladı.Bu yıl Ovamız da yaklaşık 26 bin ile 27 bin dekar arası Kırmızı Biber ekimi üreticiler tarafından gerçekleştirildi.

Vural,geçen sene Salçalık Kırmızı Biberin Samsun Büyükşehir Bafra Hal çıkış fiyatı 1 TL'den başlayıp 1.50 kuruşa kadar alıcı bulmuştu.Geçen
sene Kırmızı Biber Üreticilerimizin ve Komisyoncuların yüzünü güldürmüştü.Bu sene ise hasatına yeni başlanan Kırmızı Biberin Hal çıkış fiyatı 1.50 Kuruş ile 1.70 kuruş arasında komisyoncular ve alıcılar alıyor.Kırmızı Biber Pazar yerindeki esnaflar da ise vatandaşlara kilosu 3 TL ile 3.50 kuruş arasında satılıyor.Bu da gösteriyor ki her sene üreticiye ve komisyoncuya kazandıran Kırmızı Biber bu yıl da kazandıracak çünkü zarar etmiyorlar.

Vural;Salçalık Kırmızı Biberlerimiz Bafra Ovasında toplanıp Ülkemizin önemli şehirleri olan İstanbul,Ankara,Mersin,K.Maraş, Ş.Urfa, Kayseri,
Gaziantep ve Amasya gibi illerimize sevkiyat yapıyoruz.Genelikle buraya gönderdiğimiz Kırmızı Biberlerde bizlere Salça,Kozmetik ve sanayide fabrikalarında işlenerek bizlere kumaş boyası olarak karşımıza çıkıyor.

Bu Yıl Eğer Böyle Giderse "Salçalık Kırmızı Biber"Üreticinin Yüzünü Güldürecek.

Bizler Bafra' daki değerli çiftçilerimizin emeğinin karşılığına almalarını istiyoruz,zarar etmemelerini istiyoruz.Çünkü Bafra Ovasında
yetişen Salçalık Kırmızı Biber hem havasını,hem toprağını sevdi.Çiftçilerimiz bu ürünü yaptığında elimde kaldı,satamadım diye bir sıkıntı yaşamıyorlar. Şu an Bafra' mızda 2 adet Salça Fabrikası da mevcut.Onlar da Çiftçilerimizle ön protokol yaparak yaptıkları Salçalık Kırmızı Biberlerini alıyorlar.

Diyebiliriz ki geçen sene olduğu gibi bu senede Salçalık Kırmızı Biber ekimi gerçekleştiren Üreticilerimizin yüzleri güldü. Maalesef
bu sene Karpuz, Kavun,Domates ve Sivri Biber ekimi yapan Üretici kardeşlerimizin de dert ve Çile yılı oldu. Çünkü üretikleri ürünler istedikleri fiyattan giymeyince fazla zarar etmeden ellerinden kabala çıkartmak zorunda kaldılar.

Bir başka Salçalık Kırmızı Biber üreticisi olan Soğukçam mahallesinde(Bedeş-Köyün de) Ali Kurt yaklaşık 12 dönüme yakın Kırmızı Biber ekimi gerçekleştirdik.Geçtiğim yıllara nazaran Kırmızı Biber üreticiye bu yıl da yüzünü fiyat konusun da şimdiye kadar güldürdü.Şu an ki Kırmızı Biber Samsun Büyükşehir Hal çıkışı fiyatlarında memnunuz.Geçene seneye nazaran bu yıl da şu an Kırmızı Biber fiyatlarında düşme yok az da olsa artış var. Geçen yıl 1 TL ile 1.50 Kuruş arasında alıcı bulan Kırmızı Biber bu yıl da 1.50 Kuruş ile 1.70 Kuruş arasında alıcı buluyor.Bu fiyatlar biz üreticileri şimdilik memnun ediyor.

Bu yıl Karpuz,Kavun,Domates ve Sivri Biber Üretici kardeşlerimiz maalesef yaptıkları ürünlerden istediği fiyatları alamadıklarından dolayı
zararına ellerinden çıkarmak zorunda kaldılar.

İnşallah bu yıl da Kırmızı Biber Üreten Üreticilerimizin Fiyat konusunda yüzleri gülmeye devam edecektir.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.