Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

Bafra'da Orman Haftası Etkinliği
Orman Haftası dolayısıyla Samsun’un Bafra İlçesinde, Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bafra Anadolu İmam Hatip hatıra ormanına Okul Temsilcisi öğrencilerle 40 fidan dikimi gerçekleştirildi.

Samsun’un Bafra İlçesine bağlı Kolayİnözü Mevkisindeki ormana Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri 40 fidan dikerek doğa ne kadar önem verdiğini genç nesil birkez daha gösterdi.21- 27 Mart Orman Haftası dolayısıyla orman geliştirme alanında gerçekleştirilen etkinliğe Okul müdürü Vedat Demir’de katıldı.

Orman Haftası ile ilgili konuşma yapan okul müdürü Vedat Demir,”Ormanların tüm canlılara hiçbir karşılık beklemeden hizmet verdiğini kaydeden DEMİR "Tatlı suların yaklaşık yüzde 75'i ormanlardan beslenen su havzalarından karşılanmaktadır. Bu bakımdan ormanlar konusunda daha hassasiyet göstermeliyiz. İnsanlığa faydalı olmanın en kolay yolu fidan dikmektir" dedi.

Gençler ve çocuklar için orman ve su gibi varlıkların korunması gerektiğini kaydeden Okul Müdürü Vedat DEMİR,"Gerek nüfus artışı gerekse kentleşme nedeniyle çok değerli orman varlıklarımız büyük zarar görüyor. Onlar tahribat görüyor hatta beklide tamamen yok oluyor.21 Mart'ın yeni günü yeni yılı müjdeleyen Nevruz günü olduğunu hatırlatan DEMİR, “Bugün Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası'nın başlangıcı. Bu haftalarda insanlarımıza, gençlerimize, ormanın, yeşilin ve doğanın ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Doğaya ve yeşile kıymet vermek için ağaç dikmekten işe başlıyoruz" diye konuştu.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.