Öne Çıkanlar istanbul DEAŞ operasyonu
banner798

Bafra'nın alt yapı sorunu Kalmadı, sıra üst yapıda

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın ısrarlı girişimleri ile Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Temmuz 2022 tarihinde başlanan alt yapı çalışmaları, ilçeyi 50 yıllık sorunlardan kurtarmanın yanında en az 50 yıl alt yapıya dayalı problemlerin yaşanmamasını sağlayacak.

TÜM BAŞKANLARIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN

Mevcut alt yapısal sorunlar yaşanan şehirlerde modern kent yaşamından bahsetmenin mümkün olmayacağını ve yapılan her çalışmanın ve her hizmetin kalıcı değer taşımayacağını ifade eden Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Bir şehrin yönetici paydaşlarından biri olmak büyük sorumlulukiçerir. Bizler bu bilinçle hareket ederek taşın altına elimizi koyduk.Bafra’mız büyüklüğü ile doğru orantılı alt yapı ihtiyacı ve sorunu yaşıyordu.Bu güne kadar görev yapmış başkanlarımız sorun ile ilgili ellerinden geleni yaptılar, bu konuda adımlar attılar. Her birinden Allah razı olsun.Gerçek aleme göç edenlere Allah’tan rahmet, hayatta olan başkanlarıma hayırlı ömürler diliyorum” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZI VE VATANDAŞALRIMIZI MAHÇUP EDEMEZDİK

Günümüz kent yaşam algısının, alt yapısal sorunların lokal uygulamalardan çok köklü ve uzun vadeli çözümler üretilmesini beklediğinin altını çizen Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Bizler sorunun tamamen ortadan kalkması için gayret gösterdik. Belediyeler için yer altına yapılan yatırımın taşıdığı siyasal riskin tabikifarkındaydık.Ama üzerinde bile durmadık. 5 yıl önce bizlere bu görevi layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ı mahcup etmemek ve her şeyin en güzeline layık bu kadim şehre karşı borcumuzu ödemek zorundaydık.Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde hayata geçirilen alt yapı çalışmalarının her aşamasında bizde görevimiz olmadığı halde özellikle protokol imzalayarakyatırımın parçası olduk” şeklinde konuştu.

ŞİMDİ SIRA ÜST YAPIDA

Yatırımın önemi ve kıymetinin ilerleyen süreçte çok daha net olarak anlaşılacağını belirten Başkan Kılıç, “Vatandaşımızın sabrına güvenip azimle çalışarak;115 km içme suyu,15 km yağmur suyu,7 km kanalizasyon hattı ile güzel ilçemizin alt yapı sorununun ortadan kalkmasına destek olduk.Bunun yanında 5 yılda 134.300 ton sıcak asfalt, 211,39 km sathi kaplama, 96,66 km beton yol, 815 km stabilize yol, 193.350 m² parke taşı kaldırım ve yol çalışması gerçekleştirdik.Özellikle yağmur sonrası problem yaşanan Askerlik Şubesi,19 Mayıs Parkı ve Lise Caddesiinşuanki halini gören,musluklarından akan suyun kalitesini tadan vatandaşlarımız sabrın ne denli hayra ve selamete eriştiğinin farkında. Kısaca Bafra’mız alt yapı,yol,kaldırım gibi modern şehirlerin olmazsa olmaz gereksinimlerini tamamladı. Şimdi sıra bizler için çok daha kolay olan üst yapıda.Bafra’mızda yaşam kalitemizi yükseltecek yatırımlar,her yaşa hitap eden sosyal donatılar,Bafra’nın kültürel mimarisi,tarımda marka ve pazar değerimizi yükseltecek etkinlik ve uygulamalar ve bunun gibi daha pek çok göze ve gönüle hitap eden projelerimizi birer birer hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç “Bafra’nın ortak akıl ve ortak sevgiyle üstesinden gelemeyeceği hiçbir sorunun yok” şeklinde sözlerini tamamladı.

Anahtar Kelimeler:
SamsunBafraBafra Belediyesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.