Öne Çıkanlar istanbul DEAŞ operasyonu
banner798

Bafra Ovası’nda Kapya Salçalık biber hasat zamanı 

Bafra İlçesi Doğanca Mahallesi’nde üreticilik ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Hali’ne hasat yaptığını Ürününü getiren 70 yaşındaki Mahmut Karaca , “Bu yıl ovamızda yaklaşık 30 bin ile 35 bin dekar arası kapya salçalık biber ekimi üreticiler tarafından Nisan ve Mayıs ayı içeresinde dikimini gerçekleştirdiğini belirten Karaca, kendisinin ise geçen yıl 9 dönüm ektiğini, bu yıl ise12 dönüm Kapya salçalık Biber ekimi gerçekleştirdiği söyledi. 

Geçen sene kapya salçalık biberin Samsun Büyükşehir Bafra Hal çıkış fiyatı 1.50 kruştan başlayıp 2 Liraya ’ya kadar alıcı bulmuştu.

Kırmızı kapya salçalık biber üreticilerimizin ve komisyoncuların geçen sene yüzünü güldürmüş üzmemişti. Bu sene ise hasadına yeni başlanan biberin şu anki hal çıkış çıkış fiyatı 2.50 ile 3 Lira arasında komisyoncular ve alıcılar tarafından rağbet görüyor.

Pazardaki esnaflar ise biberin kilosunu vatandaşlara 3.50 kruş ile 4 Lira arasında satıyor.

Bu da gösteriyor ki her sene üreticiye ve komisyoncuya kazandıran kırmızı biber bu yıl da kazandıracak” dedi.

” Üretici Şu anki  Fiyattan  Memnun ” 

Karaca, şöyle devam etti: “Bafra’daki değerli üreticilerimizin emeğinin karşılığına almalarını istiyoruz, zarar etmemelerini istiyoruz. Çünkü Bafra Ovası’nda yetişen kapya salçalık biber havasına ayak uydurarak, toprağını sevdi. Hasadına yeni başlanan biberi üreticilerimiz pazar sıkıntısı çekmiyor çünkü ellerindeki ürünü satmakta zorluk görmüyorlar. Yani ben bu ürünü yaptım ama satamadım diye bir sıkıntı yaşamıyorlar.

“Sevkiyatlar devam ediyor”

Kırmızı Kapya Salçalık biberin şevkiyatı şehir dışına devam ediyor. Özellikle Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır’a yoğunlukla devam ederken, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’ya da ürünlermiz gidiyor.

” Fiyatlar bir ara düşüktü, şimdi İyi “

Karaca, Kırmızı Kapya Salçalık Biberin fiyatı düşüktü, oda havaların bir ara yağmurlu olmasından dolayıdı. Havaların ısınması ile birlikte fiyatlar biraz olsun yükseldi.

İnşallah fiyatlar düşmez, böyle gider biz üreticileri üzmez sevindirir şeklinde ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.