Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

Bafra’da Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Bafra 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda ki programa, Bafra kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Jandarma Komutanı Teğmen Fatih Özer, Bafra emniyet Müdürü Bünyamin Temur, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Olcay Aksoy, siyasi parti temsilcileri kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Program, Kaymakam Cevdet Ertürkmen ve Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın alana girmesiyle başladı. Sunuculuğunu Melih Tunçer ve Melahat Acar’ın yaptığı program kaymakam Cevdet Ertürkmen’in yaptığı konuşma ile devam etti.
Kaymakam Cevdet Ertürkmen şunları söyledi, “Gücünü aziz milletimizin azim ve kararlılığından alan Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. Yıl dönümü milletçe kutlamanın gururu ve sevinci içerisindeyiz.  “Ya istiklal, ya ölüm” tercihi ile baş başa bırakılan Büyük Türk Milleti Gazi Mustafa Kemal önderliğinde işgalci güçlerle mücadele etmiş; vatan bayrak, namus hürriyet ve onuru için neleri göze alabileceğini tüm dünyaya “Kurtuluş Savaşı Zaferi”  ile ispatlamıştır. Cumhuriyet’te bu kutlu zaferin en büyük ve ebedi bildirgesi olmuştur”

Cumhuriyet ilerlemenin adıdır muasır medeniyet seviyesine ulaşmak halka refah mutluluk ve huzur dolu günler ve yarınlar sunmak cumhuriyetin amacıdır halk için halkla beraber hareket etmek Türk milletinin karakterine en uygun hareket tarzıdır. Doğruluğun güzelin ne olduğunu bulabilmek görüşleri ve sorunların tartışılması ve buna imkan sağlayacak ortamların ve imkanların sağlanması cumhuriyetin olmazsa olmazıdır. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına yaklaşırken devletimizin 2023 hedeflerine ulaşmasında ki kararlılığı bizler içinde onurlu bir görevdir. Dünyanın 11 ekonomisinden birisi olmak medeniyetimizin örnek ülkesi olmak vazgeçilmez hedefimizdir muhtaç olduğumuz Kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur” dedi. 
Program şiir dinletileri, şiir yarışmasında dereceye girenlerin ödüllerini verilmesi ve tören geçişinin ardından son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.