Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

Bafra’da taksiciler kira artışlarından şikayetçi

Samsun Büyükşehir Belediyesinin ihale yoluyla kiraya verdiği Taksi Durağı Esnaflarından Sefai Ocakküçük yaptığı basın açıklamasında, Samsun’un Bafra İlçesinde 49 tane taksi esnafıyız. İki sene önce Samsun Büyükşehir Belediyesi bizlere ihale açıp, yedi tane taksi durağı verdi. İki sene önceki fiyat farkımızla bu günkü fiyat farkı arasında çok büyük fark olduğunu söyledi.

Fiyat farkı %120 olarak belirlendiği için kira artış bedellerini ödeyemediklerini belirten Sefai Ocakküçük, Bafra’daki eski durakların aylık 70-80 TL ödediği yerde, bizler 1.500 ve 2.000 bin TL aralığında fiyatlar ödüyoruz. Bunun altından çıkmamız mümkün değil, Samsun Büyükşehir Belediyesi UKAME daire başkanlığına gittiklerini, bizzat kendisinin dilekçe verdiğini belirtti.

Bizi yönlendirecek bir yer dahi bulamadıklarını ifade eden Taksici esnafı Sefai Ocakküçük,bizlere yol göstermiyorlar.Biz karışmayız, biz bilmeyiz diyorlar.Bu durumun altından çıkma şansımız yok.Bize Samsun Büyükşehir Belediyesi bir el atması gerekiyor.Bafralı taksiciler olarak çok mağduruz.Diğer taksici arkadaşlarımızla bizleri eşit tutulmasını istiyoruz.Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mustafa Demir’den gereken ne ise onu yapmasını istiyoruz.” Dedi.

Ticaret Taksi durağı Esnafı Recep Bülbül ise, Bafra’da eski durak olarak çalışan 15-16 durak var. Bunların bedelleri bizlerin yüzde 1’i kadar para talep ediliyor. Bizlerden ise yüzde yüzün üstünde para isteniyor. Bizim eş değerde karşılık bula bilmemiz için bizlere yardımcı olunmasını istiyoruz.” Dedi.

Eski duraklarda, 6 aracın 1 yılda ödediği para 6 Bin TL olduğunu söyleyen Recep Bülbül, bizim ise tek kişi ödeyeceğimiz para olarak 10 bin TL, 11 bin TL ve 26 bin TL ‘ye kadar para talep ediliyor. Bu paraları ödemelerinin mümkün olmadığını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.