Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

Samsun'da Küllerinden doğan ormanlar etkinliği yapıldı

Yeşil Vatan emellerine hizmet etmek amacıyla, Orman Haftası sebebiyle, katılımcılarla beraber Fıstıkçamı, Akçaağaç ve Dişbudak türleri olmak üzere 200 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen,” Orman Genel Müdürlüğü, 1839 yılından günümüze, Ormanların sürdürülebilir varlığını 185 yılını geride bıraktı. İşletme Müdürlüğü sınırları içerisinde 116 mahalle ve 57 bin 682 vatandaş yaşamaktadır. 2023 yılında 110 hektar Ağaçlandırma bakım programının tamamını yerine getirmiş olup, 2024 yılında 80 hektar ağaçlandırma bakım, 26,6 hektar ağaçlandırma tesis programı mevcuttur. 26.5 hektar Ağaçlandırma tesis programı, Boğazkaya Şefliği sınırlarında olan Dereler Mahallesinde yer almaktadır ve Bal Ormanı amacına hizmet edecek olup arıcılığı geliştirmek amaçlıdır. Ayrıca, 2024 yılı Toprak Muhafaza tesis programı 83 hektar olmasına karşın Dereler ve Yeraltı Mahallelerinde 159 hektar alanda tesis çalışmaları için projelendirme çalışmaları yürütülmektedir.” Dedi.

Kaymakam Ertürkmen,” Orman köylüsünü kalkındırmayı amaçlayan, ORKÖY Şubesi dahilinde kırsalda yaşayan vatandaşlarımızdan olan, orman köylülerine 2023 yılında 1 traktör projesi dahilinde 600 bin lira kredi verilmiş olup, yüzde 20’lik kısmı hibedir. 2024 yılı ORKÖY programı kapsamında Bafra Orman İşletme Müdürlüğü olarak, 2 mahallede 2 adet traktör, projesi için 1 milyon 400 bin lira kredi sağlanacak olup, yine yüzde 20’si hibe olacağını.” İfade etti.

Bafra Orman İşletme Müdür vekili Hediye Yaroğlu ise ,” 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası ülkemizde 1975 yılından beri kutlanmaktadır. Bafra Orman İşletme Müdürlüğü olarak, Bafra ve 19 Mayıs ilçelerinde, 1000 dekarı aşkın sahanın bakım çalışmaları yapıldı. Bu yıl 1500 dekar alanda toprağın muhafazası amaçlı, erozyon kontrolü projesini hayata geçirilirken ilçemize, 250 dekar alanda Bal Ormanı kazandırmak amaçlı tesis çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Bu gün ise ilçe merkezinde 20 bin adet, çeşitli türlerle vatandaşa fidan dağıtımı yapıldığını ve gelen davetlilere katılımları için de ” teşekkür etti.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinliğine , Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Ticaret Borsası Başkanı Tarık Erol, siyasi parti temsilcileri, kurum ve kuruluş amirleri, oda başkanları, Bafra Orman İşletme Müdürlüğü personeli ve öğrenciler katılım sağladı.

Anahtar Kelimeler:
SamsunBafra
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
heredut 1 ay önce

şu ibraham olmasa ak parti 5 le çarpılırdı, adam ölecek gidecek halen parti başkanı yazık.