Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner797

Sele sepet şenlikleri için geri sayım başladı

Her yıl ramazan ayının 14’üncü gününü 15’ine bağlayan gece kutlanan ve bütün hazırlıkları tamamlanan asırlık şenliklerde bu yıl Hacivat-Karagöz Oyunu, Aşuk-Maşuk Gösterisi ve İllüzyon Gösterisi gibi birçok eğlenceli etkinlik çocuklarla buluşturulacak. Ayrıca Bafra Belediyesi’nin kurduğu stantlarda pamuk şeker, osmanlı şerbeti, kandil feneri, balon ve şeker dağıtımı ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Şenlik programı Mehteran takımı eşliğinde Gençlik ve Hükümet Caddesi’nde gerçekleştirilen yürüyüşün ardından Belediye Kültür Merkezi’nde başlayacak. Sele Sepet Top Kandili Şenlikleri’nin kutlanacağı akşam Bafra sokakları çocukların ellerinde tuttuğu fenerlerle aydınlanacak, dillerindeki eşsiz manilerle şenlenecek.

Yıllardır süregelen Geleneksel Sele Sepet Top Kandil Şenlikleri’ne bütün vatandaşları davet eden Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Ramazan’ı Şerif ayı içerisinde gerçekleştirdiğimiz asırlık geleneğimizi bu yılda çocuklarımız ve hemşehrilerimiz ile yine coşku ile kutlayacağız. 24 Mart 2024 Pazar Günü saat 20.00’de Mehmet Akif Ersoy İlkokulu önünde toplanacağız. Ardından Mehteran takımı eşliğinde Gençlik ve Hükümet Caddelerinde yürüyüş yaparak Belediye Kültür Merkezimize gideceğiz. 21.00’den itibaren ise kıymetli çocuklarımız Kültür Merkezi’nde bugüne özel düzenlenecek olan birbirinden güzel etkinlikleri izleyecekler. 7’den 70’e Bafra’mızın en sevilen şenliği Geleneksel Sele Sepet Top Kandil Şenlikleri’ne bütün hemşehrilerimi davet ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.