banner798
Başkan Şahini projeleri ve hizmetleri ile değerlendirmeye çalıştık. Uzun bir inceleme, araştırma yaptık, arşiv taramasında bulunduk. Okurlarımızdan gelen yorumlar tüm yorgunluğumuza değdi. Okurlarımıza teşekkür ediyoruz. Kamuoyunun bir kısmında ise başkanın olumlu taraflarını yazdığımız şeklinde görüş belirtenlerde oldu. Bu genel olarak doğrudur. Bu görüşlere katılıyor ve saygı duyuyoruz.

Çünkü biz yazımızda yalan ve yanlışa yer vermeden başkan Şahin’in yaptıklarına ve projelerine ağırlık verdik. Zaten başkanın icraatları her alanda tartışılıyor, beğenide eleştiride yapılıyor. Biz mümkün olduğunca eleştiriye girmemeye özen gösterdik. Bazı eleştiri ve görüşlerimizi bu final yazısına ve geleceğe bıraktık. Gelecekte daha yazılacak çok şey olacaktır.
Başkanın Pazar yeri projesinin yetersiz ve eksik olduğunu daha önce yazdık. Ama eskisine göre çok iyi olduğunu da ifade ettik. Başkanın işçi alımlarında fazlaya kaçtığını, ipin uçunu kaçırdığını söyledik. Ciddi gönül kırgınlıklarına neden olduğunu da ilave ettik. Bunun yansımalarını Başkan Şahin’in seçim döneminde yaşayacağını düşünüyoruz. Bununla birlikte Başkanı ziyaret edenlerin % 90’nun talebinin iş olduğunu bu nedenle Başkanın OSB’yi canlandırma ve yatırımcı getirme gayretleri olduğunu vurguladık. Yani eleştiriyi yaparken başka bir pencereden bakışı da ortaya koyduk.
Başkan Şahin için zaman daralmaktadır. Oto gar, sokak hayvanları barınağı, sebze ve meyve hali, çocuk trafik eğitim parkı, Türkeş parkı restorasyonu, kültür merkezi, sedde projelerinde doğru ve çabuk karar vermesi ve artık eyleme geçmesi gerekiyor.
Bafra’da ciddi bir kaldırım işgalleri, seyyarlar ve araçların gelişigüzel park etmesi gibi çağdaş şehirciliğe yakışmayan görüntüler var. Bu konular çözülmeli. Çözüm sırasında genel bir memnuniyeti sağlayacak dengeler kurulmalı.
Dolmuş şoförleri ve araç sahipleri yolların durumundan son derece şikâyetçi. Başkan Şahin’in kalan dönemde çok ciddi ve fazla asfaltlama ve kaldırım çalışması gerekiyor. 
Öğrenciler ve aileler sokak hayvanlarından rahatsızlar. İnsanlar korku yaşıyor. Başkan bu işi kökünden çözmeli. Başkanın arabası var. Okula giden çocuğu da yok. Başkan ve arabası olanlar belki bu problemi yakından hissetmiyor. Sürüler halinde gezen köpeklere rastlamıyorlar. Köpekler onları kovalamıyor. Bu iş beklemeye gelmez. Sabırlar taştı. Bu ara köylerden koca koca köpekleri getirip Bafra’ya salanlarda bu problemi bu hale getirmiştir. Başkan Şahinde bu problemi kucağında bulmuştur. Çözmekte ona nasip olmalı. Çözümden kastımız aşılama, barınak ve kısırlaştırmadır.
Başkanın en etkili özelliği bire bir ilişkilerdir. Vatandaşla sohbet ve ziyaret ortamlarıdır. Başkan bu ortamlarda son derece olumlu ve pozitif enerji bırakıyor. Buna rağmen Başkan Şahin protokol toplantıları, protokol ziyaretleri, sivil toplum ile ilişkilerine çok zaman ayırdı. Görüyoruz ki doğru dürüst tatil yapma ve dinlenme imkânı bile bulamadı. Aslında doğrusuda bizce bu zemini kendisi hazırladı. Başkan artık halka, halk ziyaretlerine, halk meclisi toplantılarına daha fazla zaman ayırmalıdır. Başkan biraz sokağında sesini dinlemelidir. Çünkü başkanlıklar gelir geçer yarın sokakla, arkadaşlarıyla dostlarıyla baş başa kalacaktır. Bugün davetlerde olduğu insanlar ve etrafında pervane olanlar yarın bakışlarını yeni başkanlara çevirecektir. Başkan Şahin dünden gelen köklü arkadaşlık, dostluk bağlarını zedelememelidir. Başkanlık makamındayken bu insanlara ve etrafına zaman ayırmalıdır.
Biz Başkan Şahin’in 3 yılının verimli geçtiğine inanıyoruz. Önemli hizmetlere imza attığını görüyoruz. Önemli projeleri olduğunu ve bu projeleri hayata geçirme aşamasında olduğunu biliyoruz. Başkan bu kadar verimli hizmeti elbette tek başına yapmadı. Meclisi, daire müdürleri, personelleri de önemli katkılar yaptı. Mali disiplinin sağlanması, stratejik planın hazırlanması ve uygulanması, e- belediyeye geçilmesi, kısa adı AKOS olan akıllı kent otomasyon sistemlerine geçilmesi, modern araç ve iş makineleri alınması, Adnan Menderes parkının resterosyonu, Bafra girişi peyzaj düzenlemesi, asfalt şantiyesi ve plenti kurulması, canlı hayvan pazarı inşaatına başlanması, önemli gün ve etkinliklerdeki sosyal ve kültürel organizasyonları, çocuk oyun parklarının modernizasyonu, yeşil alanlar üretmek, asri mezarlık önü park ve asri mezarlık içinin düzenlenmesi, Pazar yeri, hali hazır çalışmalar, içme suyu arıtma tesisinin tamamlanması, alt yapı çalışmaları, eski kanalizasyon şebekesinin 286.000 metrelik kısmının temizlenerek yağmur suyu deşarz hattına çevrilmesi, 8.000 metre kadar yüzey suları deşarz hatlarının yapılması ve yapılacak projeler elbette bir ekip işidir. Tabiki başkan Şahin bu işleri meclisi, müdürleri ve personelleriyle yaptı. 

Bizim için Başkanın kim olduğu ya da hangi partiden olduğu önemli değildir. Biz Bafra’ya kazandırdıklarına ve hizmetlerine bakıyoruz. Çünkü yapılanlar Bafra’nın ve insanlarımızın kazanımları demektir. Başkan Şahin için Gençlik ve spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç, Bafra’nın milletvekili Sayın Ahmet Yeni ve bölge milletvekilleri kısacası iktidarda büyük bir şans. Başkan olumlu ve pozitif ilişkileri ile birlik ve beraberlik içinde Bafraya güzel şeylerin kazandırılmasına da katkı yapıyor.
Bir önceki belediye Başkanı Şükrü Neiş belediye hizmetlerinde Bafra’nın önüne yüksek bir çıta koymuştu. Şükrü Neiş’in başkanlığı rahat geçmemişti. Başta İçme suyu arıtma tesisi tartışması ve meclisi olmak üzere zorluklarla karşılaşmıştı. Başkan Şahin bu çıtanın altında kalmadı ve hizmet çıtasını o da yükseltti.
 Artık Bafra için beklenen Başkan Şahin’in her zaman vurguladığı vizyon ve misyonunu da oluşturan IŞIL IŞIL YEŞİL VE MODERN BİR BAFRA hedefinin gerçekleşmesidir. Bafra’nın bir kent noktasına her yönüyle gelmesidir.
 Başkan Şahin’i Bafra tarihine geçirecek ya da geçirmeyecek olan bundan sonraki projeleridir.
Saygılarımla,
BİTTİ.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.