Öne Çıkanlar DEAŞ operasyonu KûtülAmâre Zaferi
banner798

Mirasta yeni dönem Tapu almak artık kolay!

Gayrimenkul sektöründe son yapılan düzenleme, miras ve tapu işlemlerinde kayda değer değişiklikleri beraberinde getiriyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Remax Kuzey Ticari Gayrimenkul Uzmanı Fatih Tutar, ''Özellikle kardeşler arasındaki miras paylaşımında, noter zorunluluğu kaldırılarak yazılı bir sözleşme imzalama ve onay süreci benimsendi.

Bu durum, hem maliyetleri azaltmakta hem de işlemlerin daha hızlı bir şekilde gerçekleşmesine olanak tanımaktadır. Ayrıca, hisseli tapu satışlarında önemli bir adım atılmıştır. Hissedarların ortak bir karar alması ve tapu işlemleri sırasında hazır bulunmaları gerekmektedir. Bu da demek oluyor ki, gayrimenkulün hisseli tapusunun satışı için tüm pay sahiplerinin anlaşması ve tapu dairesinde bir araya gelmeleri gerekmektedir'' dedi.

DAHA ŞEFFAF OLACAK

Sistemin alıcı ve satıcılara daha kolaylık sağlayacağına dikkat çeken Fatih Tutar, ''Mirasçılar, tapu devri işlemlerinde fiziksel olarak tapu ofisinde bulunamayacak durumdaysa, bir avukata vekalet verme imkanına sahiptir. Bu sayede, işlemler sorunsuz bir şekilde ilerleyebilir ve miras paylaşımı daha esnek bir şekilde gerçekleştirilebilir. Hisseli tapu alımında ise Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemleri önem arz etmektedir. Bu süreçte, taşınmazın sınırları belirlenmeli ve parseller tespit edilmelidir. Böylece, gayrimenkulün hangi bölümünün kime ait olduğu açıkça ortaya konularak adil bir paylaşım sağlanabilir. Bu düzenlemeler, vatandaşların miras ve tapu süreçlerini daha şeffaf, hızlı ve düşük maliyetli bir şekilde yönetmelerine olanak tanıyarak önemli bir kolaylık sunmaktadır' diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.