Öne Çıkanlar 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları 30 Ağustos
banner867

Bakanın Açıkladığı Fiyat Yalan Oldu
banner852

Samsun Milletvekili Erhan Usta, ayçiçek fiyatının Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından açıklanan 2,50TL’nin altında oluştuğunu ve üreticinin mağdur olduğunu dile getirdi. İşte Usta’nın açıklamasının detayları:

Birlikler, Hem Kesinti Yapıyor Hem Geç Ödüyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yağlık ayçiçeği fiyatını 2,50 TL olarak açıkladı fakat üretici ürününü satacak yer bulamıyor. Birlikler, bir takım kesintilerle birlikte, ödeme için 3 ay sonrayı işaret ediyor. Tüccara satışlarda ise fiyat 2 TL'ye kadar düşmüş durumda...

Bakanın Açıkladığı Fiyat Yalan Oldu

Net ithalatçı olduğumuz ayçiçeğinde yerli üretim teşvik edileceğine, cari açıkla mücadele edileceğine, bir süre sıfır gümrükle ithalat kolaylığı getirilmesine göz yumularak, depolar dolduruldu. Üreticinin ürünü ortada kaldı! Sayın Bakanın açıkladığı fiyat yalan oldu!

İki Bakan, Üretici Ile Birlikleri Birbirine Düşman Etti

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Tarım ve Orman Bakanı
Bekir Pakdemir arasındaki bu koordinasyonsuzluğun sonucu, çiftçi mağdur olmuştur! Vadesi gelen borçlarını ödeyebilmek adına ürününü zararına satmak durumunda kalıyor. Üretici hem mağdur edildi, hem de birliklere düşman edildi! Oturduğu yerden fiyat açıklayan Bekir Pakdemirli'ye ve sıfır gümrükle ithalata göz yuman Ruhsar Pekcan'a soruyorum: Çiftçinin ürününü 2,5TL'ye alacak mısınız? Bir sürü yanlış yapıp sonra da çiftçiyi kaderine terk edemezsiniz! Sizleri bu konuda göreve davet ediyorum!

Hükümet, Açıklanan Fiyatın Arkasında Durmalı

Hükümet, açıklanan fiyatın arkasında durmalı; bunun yolu bulunmalı, ayçiçek üreticisi küstürülmemelidir. Hükümet, finansal anlamda birliklere kolaylık sağlayarak onların üzerinden üreticinin mağduriyetini giderecek adımlar atmalı veya Tarım Bakanlığı TMO'yu devreye sokmalıdır.

Birlikler, Gerekeni Mutlaka Yapmalı

Birlikler, ne yapıp edip, ayçiçek üreticisinin mağdur olmayacağı bir fiyattan ürününü almanın yolunu mutlaka bulmalıdır. Bugün üretici mağdur olursa, gelecek yıl üretim azalacak ve daha büyük miktarlarda ithalat yapılması gerekecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876