Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

Whatsapp'da yenilik!

Bir süre önce iOS uygulamasında devreye alınan parmak izi kilidi Android uygulamasında da erişime açıldı.

Beklenen özellik

WhatsApp Android uygulamasının yeni sürümünde kullanıma sunulan parmak izi kilidi, platformun uçtan uca şifreleme yönteminin ardından sunduğu en büyük güvenlik çözümü olarak gösteriliyor. Bu sayede hem veriler güvende oluyor hem de şifre unutma derdi sona eriyor ve hızlı bir şekilde kilit açılabiliyor.

Ayrıca Bkz."Apple AirTag iddiaları güçleniyor"

WhatsApp Android uygulaması cihazın kendisi kilitli değilken bile kilitlenebiliyor. Uygulama ayarlarında Gizlilik kısmına girdiğinizde Parmak İzi kilidi seçeneğini görebiliyorsunuz. Buradan parmak izi kilidini açarken ayrıca anlık, 1 dakikalık veya 30 dakikalık bekleme süreleri belirleyebiliyorsunuz.

Ayrıca parmak izi kilidi devredeyken bildirimlerde WhatsApp mesajlarının gönderen ve içerik kısmının gösterilmesini isterseniz bunu da seçebiliyorsunuz. Bu açıksa diğer kişiler de WhatsApp kilitli olsa bile mesajlarınızın içeriğini ön izleyebiliyor.

Güvenlik tarafında iOS uygulamasının biraz gerisinden gelen WhatsApp Android uygulamasında halen yüz tanıma sisteminin desteklenmiyor. Şimdilik bununla ilgili bir gelişme mevcut değil.

Anahtar Kelimeler:
WhatsApp
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.