Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

Cumhurbaşkanı Çorum'da açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorum’daki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, ticarette, enerjide ve daha pek çok alanda Türkiye’ye âdeta çağ atlattık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum Kadeş Barış Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başında dün meydana gelen depremden dolayı Çorumlu vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaklaşık 3,5 yıllık hasretin ardından ‘dünyanın merkezi’ Çorum’da tekrar yüz yüze sizlerle beraber olmanın memnuniyeti içindeyim” diye ekledi.

“ZORLUKLARLA KARŞILAŞSAK DA TÜRKİYE’YE HİZMET DAVAMIZDAN ASLA GERİ ADIM ATMADIK”

Çorumla birlikte 81 vilayetin tamamına eserleriyle mühürlerini vurmayı sürdüreceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Karşımdaki şu coşku var olduğu müddetçe, bu heyecan sürdüğü müddetçe, sizin hayır dualarınız yanımızda olduğu müddetçe bize durmak yok, bize duraklamak yok, bize rehavet yok. İşte bugün Çorum’a gelirken yine elimiz boş gelmedik. Ziyaretimiz vesilesiyle güncel yatırım bedeli 3 milyar 263 milyon lirayı aşan 78 kalem eser ve hizmetin resmî açılışını  bugün yapıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan eser ve hizmetleri açıklayarak  hizmetleri Çorum’a kazandıran bakanlıkları, Çorum Valiliğini, İl Özel İdaresini ve Çorum Belediyesini tebrik etti.

Bundan 21 sene önce gönülleri fethetmek, kalpleri kazanmak için nasıl bir azme sahiplerse bugün de aynı kararlılıkla yollarında yürüdüklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Aradan geçen yıllarda zorluklarla karşılaşsak da Türkiye’ye hizmet davamızdan asla geri adım atmadık” dedi.

“ENERJİ ARZ GÜVENLİĞİMİZİ GARANTİYE ALACAK STRATEJİK ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, ticarette, enerjide ve daha pek çok alanda Türkiye’ye âdeta çağ atlattık. Kurduğumuz ilişkilerle diplomaside Türkiye’nin konumunu güçlendirdik. Hadiseleri tribünden seyretmek yerine, krizlere müdahil oluyor, çözüm geliştiriyor, savaşan tarafları dahi aynı zeminde buluşturabiliyoruz. Avrupalılar kışı nasıl geçireceğiz diye kara kara düşünürken, biz şimdiden enerji arz güvenliğimizi garantiye alacak stratejik çalışmalar yürütüyoruz. Hayata geçirdiğimiz boru hattı projeleriyle ülkemizi doğu ile batı arasında en önemli enerji köprülerinden birine dönüştürdük.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.