Öne Çıkanlar istanbul recep tayyip erdoğan
banner798

Tarihi Sinop evleri restorasyon ediliyor
 “Tarihi Sinop Evlerinin Restorasyonunda Çalışacak Nitelikli İşgücünün Yetiştirilmesi” AB Projesi Kapanış Toplantısı T.C. Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının sözleşme makamı olduğu Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi (PYE II) hibe programı kapsamında hazırlanan ve Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün başvuru sahibi olduğu 339.701,46 Avro bütçeli “Tarihi Sinop Evlerinin Restorasyonunda Çalışacak Nitelikli İş Gücünün Yetiştirilmesi Projesi” hibe desteği almaya hak kazanmıştır.

1 Mart 2016 tarihinde uygulanmaya başlayan projenin toplam uygulama süresi 14 ay olup 30 Nisan 2017 tarihinde sona erecektir.19 Nisan 2017 Çarşamba günü yapılan kapanış toplantısına Sinop Valisi Hasan İPEK,Gerze Kaymakamı Bülent BAYRAKTAR, Gerze Belediye Başkanı Osman BELOVACIKLI ve Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza ALTUNEL, diğer protokol üyeleri, daire ve kurum amirleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Kapanış toplantısına davetli bulunan Ak Parti Sinop Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş ve Program Otoritesi ve Sözleşme Makamı adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Burak Çağatay DOĞAN’ın gönderdiği mesajlar okunarak başlandı.

Proje hakkında detaylı bilgi veren Proje Koordinatörü ve Giyim Üretim Teknolojisi Öğretmeni Sevim AY, “2012 yılında hibe programının açılması ile ön proje hazırlamaya başladık. 1956’daki Gerze yangınından sonra sağlam kalan evlerin restorasyonunu gerçekleştirerek, turizme katkıda bulunacak insan yetiştirilmesini ve nitelikli istihdam sağlanmasını amaçlayan bir projenin temellerini attık. Hibe programının amaçlarına uygun olarak eğitim ve istihdam yapılacak projenin, 2016 yılında 2 bin proje arasından seçilerek kabul edilerek projenin 3 Şubat 2016’da sözleşmesinin imzalandığını ve 1 Mart 2016’da fiilen çalışmalara başlanmıştır. Projemiz 30 Nisan 2017 tarihinde ise sona erecektir.” dedi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü ve Projenin yasal imza yetkilisi Nazım AKSU: projede 15-29 yaş arası 45 gencin yetiştirildiğini belirterek, “Bu 45 gencimizi restorasyon alanında eğiterek tarihi mirasımızı korumayı, kalifiye gücü oluşturmayı ve ilimizi turizm açısından hareketli bir şehir yapmayı hedeflediklerini belirterek kursiyerlerin 10 ay süresince 1800 saatlik meslek kursları ve genel bilgi ve beceri kurslarında eğitildiklerini ” ifade eden Nazım AKSU kursiyerlerin birçoğunun restorasyon alanında faaliyet gösteren firmalarda istihdam edilebileceğini belirtti.

 Daha sonra kürsüye çıkan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, bu tür AB projelerinin önemi üzerinde durdu ve Genel Müdürlüğün yürüttüğü AB projeleri hakkında bilgi vererek bu projenin yazım ve yürütülmesinde görev alan koordinatör öğretmeni ile merkez müdürünü tebrik etti.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ise istihdamın önemi üzerinde durdu ve bu tür projelerin önemli olduğunu belirtti.

Gerze Kaymakamı Bülent BAYRAKTAR da, Sinop’un doğasıyla, kültürüyle, tarihiyle çok önemli bir mirasa sahip olduğunu belirtirken, bu mirası gelecek kuşaklara aktarma sorumluluğunun burada yaşayanlarda olduğunu dile getirdi. “Bu projeyi, nitelikli iş gücü yetiştirmenin yanı sıra bilinçlenme açısından çok önemli buluyorum.” dedi.

Avrupa Birliği destekli projelerin belli bir disiplin gerektiren, uzun soluklu projeler olduğunu sözlerine ekleyerek projede görev alan tüm ekibi tebrik etti.Konuşmaların ardından organizasyon kursiyerlere verilen belge töreni ile sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
SinopGerze
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.