Öne Çıkanlar istanbul akçagöz
banner798

Akcagöz Böyle Müfredat Olmaz

Partililerle ve vatandaşlarla bir araya gelen Tufan Akcagöz, "Yaz dönemini kapatıyoruz. Kurban bayramını idrak ettik. Şimdi de çocuklarımızın geleceğini ilgilendiren yeni bir eğitim öğretim yılının arefesindeyiz. Samsun'da ve Türkiye'nin başka noktalarında, veliler istememesine rağmen o kentin simgeleri haline gelmiş liselerin şehir dışına taşındığını görüyoruz. Zaten okulların çoğu İmam Hatip olmuş durumda. Okullar, okul olmaktan çıktı. Şehir dışına taşınan okullar, velilere ekstra servis yükü getirecek. Ya da, şehir içinde kalmak istiyorsanız her tarafta mantar gibi İmam Hatip var, çocuklarınızı bu okullara göndereceksiniz,. İnsanların, çocuklarını herhangi bir eğitim kurumuna gönderme özgürlüğü elbette vardır. Ancak, bu politikayla insanların metazori İmam Hatip okullarına mecbur bırakılması kabul edilemez. Yoksa, dileyen İmam Hatip'e gitsin, diğeri başka okullara. Bizim derdimiz değil. Samsun merkezde, 2 düz liseye karşılık 5 İmam Hatip kaldıysa, bu izlenen politika doğru değil. Dini eğitime ağırlık verilerek ülke kalkınsa Pakistan, Afganistan kalkınırdı. " dedi.

Eğitim müfredatının bilimsellikten uzak ve çağdaş eğitim gerçekleriyle buluşmadığını vurgulayan Tufan Akcagöz, "Laik ve bilimsel eğitimden uzaklaştıkça, eğitimde ve öğretimde kalitenin düşeceği muhakkaktır. Ama bu, onların derdi değil. Eğitimde kalite düşerse düşsün. İtaat eden bir toplum oluşsun yeter. Oysaki, her gencin, kabuğunu kırmaya, yeni bilimsel gerçeklerle buluşmaya hakkı vardır. AKP'nin eğitim müfredatında Atatürk yok, evrim yok. Peki ne var? Kadının kocasına itaat etmesi var. Böyle bir müfredat olmaz. Bilimsellikten uzak her uygulamanın, bizi geriye götüreceği muhakkaktır. Genç dimağlara başkanlık sistemi propagandası yapan ders kitapları, siyasi bir amaçla hazırlanmıştır. Bu siyasi amacın ve propaganda amacı güden bu yaklaşımın, çağdaş dünya devletleri ailesinden bizi koparacağı gerçeğini görmek gerekir. AKP, bu uygulamaları ile tehlikeli sularda yüzüyor. Bugüne kadar, Cumhuriyet okullarından almış oldukları diplomalarla Avrupa'nın gözde okullarına kabul edilen gençlerimiz var. Hal böyle giderse bunlardan da yoksun kalacağız. Eğitim sistemini, kör bir siyasetin oyuncağı haline getirmiş bir devletin okulunu kimse tanımaz ve kabul etmez. Siz de tüm bunlara sessiz kalırsanız, işte size organik hoşafı bilimsel bir çalışma ürünü olarak yuttururlar. O nedenle, hangi siyasal görüşte olursak olalım, eğitim müfredatının bu şekilde tahrip edilmesine karşı durmalıyız." diye konuştu.

Tufan Akcagöz daha sonra, Asarcık'ta 73. sü düzenlenen at yarışları ve güreş müsabakalarını izledi.
 

Anahtar Kelimeler:
SamsunAkçagözMüfredat
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.