Öne Çıkanlar istanbul recep tayyip erdoğan
banner798

Bafra'da 600 yıllık gelenek devam ediyor

Her yıl ramazan ayının 14’üncü gününü 15’ine bağlayan gecede, İsmet Paşa Mahallesi Mehmet Akif Ersoy ilk okulu bahçesinde etkinlik için toplanan grup, mehteran marşları eşliğinde, Gençlik Caddesi ile Hükümet Caddesi’nden yürünerek, Bafra Belediye Kültür ve Sanat Merkezi’ne gelindi.

İlçe Kültür ve Sanat Merkezi salonunda konuşması yapan, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç,” Sele Sepet manisi ile sözlerine başladı, bizlerin bildiği kadarıyla Sele Sepet top kandil 600 yıldır yaşatılıyor. bu geleneği belediye olarak yaşatmaya çalıştıklarını.” Kaydetti.

Kılıç, “Bu günkü program, bizlere bir şeyi gösterdi. Bafra’ya bu salon dar geliyor. İnşallah büyük bir kültür merkezi inşa edeceğiz. Yeni Kültür Merkezinde bu etkinlikleri çok rahat bir şekilde izleyeceğiz.” Dedi.

Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ise,” Ben bu akşam 50 yıl geriye gittim. İnşallah sizlerde 50 yıl sonra, kültürümüz bakımından bu güzel etkinlikleri sizlerde hatırlayın, etkiliği hazırlayanlara.” Teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, çocuklar için illüzyon gösterileri, aşuk maşuk gösterisi, kukla oyunu, Hacivat ve Karagöz gölge oyunu sahnelenirken, program belediyenin kurmuş olduğu stantlarda dağıtılan ikramlarla son buldu.

Programa, daire kurum amirleri, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş ve aileler katılım sağladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.