Öne Çıkanlar istanbul DEAŞ operasyonu
banner798

Bafra'da Aday Yok, aday adayı çok!

31 Mart 2024 Yerel seçimlere 3 ay kala partilerde hareketlilik hızlandı.

Genel Merkezlerden gelen talimlere göre, aday adayı sürecinde belirlici adayların seçileceği konuşulurken, halk arasında kamuoyunu yaratılmaya çalışılıyor.

Ak Parti’de eski dönem Belediye Başkanı ile ilçe Başkanlığı yapmış isimlerin halk karşısında itibar bulmaması mevcut belediye Başkanın güçlenmesine sebep oldu.

Bürokratlardan aday adayı çıkması ise iyice kafaları karıştırıldığı görüldü.

Görülen o ki, en son güne kadar herkesin hesabının olacağı, son ana kadar mevcut başkanın karşısında alternatif bir aday çıkarılması konuşuluyor.

Bafra’da Cumhur İttifakına bakıldığında, MHP’de 8 aday adayı olduğu biliniyor, bu adayların ise yeni kurulacak dönemde Belediye Meclis üyesi olarak meclise gireceği gündem konusu, bu seçimde MHP’nin aday adaylarından aday çıkmazsa, Ak Parti’yi desteklemeyeceği, el altından muhalefetin çıkaracağı güçlü, ortak bir adaya destekleyecekleri söylemler arasında.

Millet İttifakı Belediye seçilerinde, genel merkezlerinin doğrultusunda, Türkiye’de seçime bağımsız giriyorlar. Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulanan CHP sözcüsü Deniz Yücel, Alaçam, Bafra, Ladik ve Vezirköprü ilçe adaylarını da açıklamıştı.

İyi Parti şuanda Bafra’da henüz bir aday çıkarmadı, İyi Parti resmen pusuya yatıp, ince eleyip ince dokuyor.

İyi Parti siyasi kulislerinde, eski bir belediye başkanın seçileceği ayyuka çıkmışken, şuanda o başkanın ismi bile geçmiyor.

Parti içinde küskünleri barıştırıcı, genel merkezden, Bafra’nın yakından tanıdığı bir ismin ortaya çıkacağı, bu adayında mevcut Bafra Belediye Başkanı tekrar aday seçilirse ismin açıklanacağı iddalar arasında,

Mevcut başkanın yerine başka bir aday çıkarsa, işlerin karışacağının hesabı da yapılmaya başlandı.

Kısacası, Bafra Belediye Başkanı tekrar aday gösterilirse, İyi Parti’den çıkacak adayın, MHP, CHP ve Ak Parti’den de oy alacak ismin üzerinde duruluyor.

Samsun’da Mustafa Demir çıkarsa adayın belli olduğu, Erhan Usta’nın desteklediği İmren Nilay Tüfekçi’nin gösterileceği siyasi kulislerde geziyor.

Konumuzun özü şudur; muhalefet, Samsun’da ve ilçelerinde Ak Parti’nin adaylarına göre adaylarını belirleyecek.

Ak Parti’nin Bafra’da mevcut başkanın yerine başka bir aday çıkarsa, bu düşüncelerin hepsi boşa çıkmış olacak, seçimlerde yeni bir Ak Parti adayının çıkması durumunda hesapların karışacağı, tekrar büyük bir oy ile Bafra’nın Ak Parti’de kalacağı siyasi kulislerde dolaşıyor.

Tabiî ki, bu olanakların tamamını, bütün olarak ele aldığımızda, İyi Parti Bafra’da birliğini sağlarsa, küskünlerini tek çatı altında toplarsa, bu iddiaları geçekleşmiş olacak.

Unutmayın siyasette 1 gün bile her şeyi değiştirir. Bu gün yazdıklarımız kamuoyunun konuştuklarıdır.

Anahtar Kelimeler:
SamsunBafraSiyaset
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.