Öne Çıkanlar istanbul DEAŞ operasyonu
banner797

Bafra'da fiyatlar denetlendi uymayanlara ceza

Ekipler, yönetmelikte yer alan “Vatandaşların alışveriş yaptığı kafe, restoran, lokanta, pastane vb. işletmelerde iş yerinin giriş kapısının önüne veya hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde fiyat ve menü listesinin konulması” ile ilgili iş yerlerinin hizmet özelliği ve tüketiciye sunuluş biçimine göre fiyat ve menü listesinin iş yerine asılması ile ilgili yükümlülükleriniay başı itibarıyla titizlikle inceliyor.

Yürürlüğe giren karar kapsamında vatandaşların sağlıklı ve güvenilir ortamlarda bilinçli bir şekilde alışverişini yapmasını sağlamak için denetimlerini sıklaştırarak ilçedeki işletmeleri bir bir dolaşan Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yönetmeliğe uymayan işletmelerde cezai işlem uyguladı.

“Hayata geçirilen karar kapsamında vatandaşlar etiket ve tarifeleri görecek, menüleri karşılaştıracak ve bilinçli tüketim yapmalarının önü açılacak” ifadesini kullanan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Ticaret Bakanlığımızın yeni düzenlemesiyle birlikte keyfi fiyat artışları, fahiş zamları ortadan kalkacak. Tüketici ve işletme arasında bir denge kurulacak ve vatandaşlarımızın mağduriyeti ortadan kalkmış olacak. Bu doğrultuda 1 Ocak itibariyle uygulamaya giren karar doğrultusunda Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz ilçemizde yeme ve içme sektöründe hizmet veren işletmeleri Ocak ayının girmesiyle birlikte bir bir dolaştı. Vatandaşlarımızın sağlığı, huzuru ve mutluluğu için ekiplerimiz görevlerini titizlikle ve özenle yerine getiriyor. İlçemizde her alanda denetimlerimiz belirlenen program kapsamında devam edecek. Kurallara uyan bütün esnaf kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.