Öne Çıkanlar fındık bahçesi kaza
banner798

Biokütle Enerji Santrali mahkeme haklı buldu

Günümüzde önemi giderek artan ve yenilenebilir enerji kaynakları arasında yer alan biokütle enerji santrallerinden olacak Çarşamba Biokütle Enerji Santrali’nin (BES) durdurulması ile ilgili karar Samsun Bölge İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Samsun’un Çarşamba ilçesine bağlı Eğercili mahallesinde, daha önce kömür tesisi olarak tescil edilmiş alanda kurulmakta olan Biokütle Enerji Santrali için bir alt mahkemenin verdiği karar yanlış bulunarak bir üst mahkeme olan Bölge İdare Mahkemesi tarafından bozuldu.


Santrali yapan Oltan Köleoğlu Enerji’nin yaptığı itirazları değerlendiren üst mahkeme iptal kararı verirken inşaatının büyük kısmı tamamlanan ve yılsonuna doğru enerji üretimine geçilecek santralde, Çarşamba’nın yanı sıra çevre il ve ilçelerde bugüne kadar değerlendirilmeyip imha edilen bitkisel atıklar değerlendirilecek. Üreticilerden belirli bir ücret karşılığı alınacak bitkisel atıklarla yöredeki çiftçilere de önemli bir ekonomik girdi sağlanacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.