Öne Çıkanlar istanbul DEAŞ operasyonu
banner798

Çarşambalı Başkan Doğan'dan spor yatırımları

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, kenti bir spor merkezi haline getirmeye devam ediyor. Olimpik standartlardaki yatırımlar, sporcuları destekleyen kurslar, Türkiye’de ilk hayata geçirilen spor merkezleri ile Çarşamba, sporun kenti olduğunu kanıtlıyor. Her alanda gençleri desteklemeyi sürdüren Başkan Doğan, Çarşamba’yı adete milli sporcuların yetiştirildiği bir merkez haline getiriyor.

Başkan Doğan’ın ‘Her bölgede spora ulaşım, her yerde sporcu gençler!’ mottosuyla hayata geçirdiği; Olimpik standartlarda Türkiye’nin ilk Durgunsu Kano Yarış Parkuru, genç sporcuları her alanda destekleyecek Sporcu Eğitim Merkezi, Spor Akademisi Hazırlık Kursları, Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, atış tutkunlarının merkezi Karadeniz’in ilk ve tek Trap-Skeet Atış Poligonu, Beyzbol, Softbol ve Ragbi Sahası, halı sahalar, Kaykay ve Paten Parkuru ile Çarşamba sporda öncü olmayı sürdürüyor.

Olimpik standartlardaki büyük yatırım ‘kano merkezi’

Olimpik standartlardaki Türkiye’de ilk olan Uluslararası Su Sporları Tesisinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Milli takım düzeyinde kano sporcuları da bulunan Çarşamba’da hayata geçirilen tesis ile yeni sporcuların da yetiştirilmesi hedefleniyor. 40 milyon değerindeki proje tamamlandığında Çarşamba, ulusal ve uluslararası birçok müsabakaya ev sahipliği yapabilecek. İlçeye Kano Sporcuları Eğitim Merkezi de kazandırdıklarının altını çizen Belediye Başkanı Halit Doğan, “Sporcularımızın konaklama, antrenman ve burs olanaklarını da sağlamış olacağız” dedi.

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Ülkemizde ilk olma özelliğine sahip olimpik standartlardaki Çarşamba Uluslararası Su Sporları Tesisimizde çalışmalar sona yaklaştı. Merkezimizde; Kano Tesisleri Hakem ve Kayıkhane Binası da yer alıyor.Türkiye’de ilk olan merkezimiz sayesinde; Avrupa ülkelerinde yapılan Durgunsu Kano Yarışmalarının, aynısına ev sahipliğini yapacak bir şehir haline gelmiş oluyoruz. İlçemizde kano sporuyla ilgilenen, Çarşamba Belediyespor Kulübü olarak desteklediğimiz gençlerimiz var. Ulusal

ve uluslararası yarışmalara katılan, dereceye giren sporcularımız var bu sayıyı da arttırmayı planlıyoruz. Bunun için şehir merkezinde bulunan Sporcu Eğitim Merkezinin de bitim aşamasındayız. Sporcu Eğitim Merkezimiz ile de köylerde yaşayan, her gün antrenmanlara gelmekte zorlanan arkadaşlarımızı ağırlamış olacağız. Sporcularımız hem okula gidecekler hem devletten burs alacaklar hem de barınma ihtiyaçları orada karşılanmış olacak. Okul çıkışı burada antrenman yapabilecekleri bir ortam da oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Yarı olimpik tesis ile yüzme bilmeyen kalmayacak

Spora yatırımın, gençliğe yatırım olduğunu ifade eden Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Sporun her alanında var olan, yetenekli sporcular yetiştiren bir kentiz. Biz de yetenekli sporcularımızın, gençlerimizin kendilerini geliştirebilmeleri alanları ilçemize kazandırmaya özen gösteriyoruz. Yarı olimpik standartlardaki kapalı yüzme havuzumuzda çalışmalar sona yaklaştı. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleriyle ilçemize kazandıracağımız yüzme havuzu, Çarşamba’mız için büyük değer olacak. Hem sporcularımız, hem gençlerimiz, engelli kardeşlerimizin rahatlıkla havuzdan faydalanabilecekler. İnşallah yarı olimpik standartlarda hayata geçirdiğimiz yüzme havuzumuz ile de ilçemizde yüzmeyi öğrenmeyen çocuğumuz, vatandaşımız kalmayacak. Çocuk havuzumuzda da minik kardeşlerimiz, geleceğin yüzücülerini yetiştireceğiz inşallah. Engelli vatandaşlarımıza uygun bir tesis olacak. Yüzme havuzu projemiz, uluslararası standartlarda, özenle hazırlandı. Yarı olimpik havuzumuz 400 metrekare, çocuk havuzumuz ise 95 metrekare olacak. Dev yatırımı Çarşamba’mıza kazandırmış olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.”

Çarşamba’ya kazandırılacak yarı olimpik kapalı yüzme havuzu 2 bin 620 metrakare olup içerisinde aynı zamanda çocuk havuzu ve seyirci tribünleri de bulunacak. Uluslararası standartlar gözetilerek hayata geçirilen yüzme havuzundan sporcular, çocuklar, gençler ve engelli bireyler en iyi biçimde faydalanabilecek.

Karadeniz’de ilk “Trap-Skeet Atış Poligonu”

Başkan Doğan, “Çarşamba’mız atıcılık sporuna meraklı bir ilçe. Çarşamba Belediyesi olarak 43 bin metrekarelik bir alan üzerinde hayata geçirdiğimiz “Trap-Skeet Atış Poligonu”muz, Karadeniz Bölgemizde ilk ve tek olma özelliğini taşıyor. Poligonumuz sayesinde atıcılık sporu ile ilgilenen sporseverlerimiz güvenli ve huzurlu bir şekilde atış çalışmalarını ilçemizde gerçekleştirebiliyorlar. Farklı illerden birçok sporsever, poligonumuza gelerek antrenmanlarını yapabilecek, düzenlenen müsabakalarda yarışma imkanı bulabilecekler.Sporun her dalında, ilçemize yeni yatırımlar kazandırmaya devam ediyoruz. Hem kentimiz hem de bölgemiz açısından büyük bir değer” diye konuştu.

Spor Akademisi Hazırlık Kurslarından mesleğe ilk adım

“Destek bizden, başarı sizden” diyerek gençleri desteklemeye devam ettiklerini belirten Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Spor Akademisi Hazırlık Kurslarımız faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Gençlerimiz hayallerindeki mesleğe ulaşabilmek için uzman kadromuz eşliğinde parkurlara hazırlanıyor.Çarşamba Belediyesi Spor Akademisi Hazırlık Kurslarımız ile gençlerimizi hayallerindeki mesleğe hazırladık, hazırlıyoruz. Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları (BESYO), Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO), Bekçilik, Jandarma (Uzman Erbaş, Astsubay), Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) hedefi ile çalışan adaylarımızın, sınavlara hazırlık sürecinde yanlarında oluyoruz. Bu süreçte: 241 polis, 8 bekçi, 77askeri personel, 31 BESYOolmak üzere 357 gencimiz Spor Akademisi Hazırlık Kurslarımız sayesinde hedeflerine ulaştı. Onlar başardılar biz gururlandık. Şimdi hepsi meslek sahibi, hepsi hayallerine kavuştu. Gençlerimizi destekleyen, onların hayatlarına dokunan her türlü faaliyette yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Spor Akademisi hazırlık kurslarımız da bu anlamda büyük önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.