Öne Çıkanlar istanbul recep tayyip erdoğan
banner798

Chp İl Başkanı Fatih Türkel 97. Yıl dönümü mesajı

İçinde bulunduğumuz hafta, Ülkemiz ve Partimiz için önemli günlerin yıl dönümlerini barındırıyor. Kurtuluş Savaşı’nın kaderini belirleyen Başkomutanlık Meydan Muharebesi, 30 Ağustos 1922 günü zaferle sonuçlandı. Ardından, 1 Eylül 1922 günü Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” emrini verdi. Atamızın; bir ulusun emperyalizme karşı en şanlı mücadelesi, 9 Eylül’de İzmir’in düşman işgalinden kurtarılmasıyla taçlandırıldı. İzmir’in kurtuluşunun 98. yıl dönümünü şimdiden kutluyoruz.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmetle, minnetle anıyoruz.
Kurtuluşun Ve Kuruluşun Partisi Ülkemizinumududur.


9 Eylül’ün, Partimiz için ayrı bir önemi daha var. Cumhuriyet Halk Partisi, Kurtuluş Savaşı’nı örgütleyen ve yürüten Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamı olarak, Mustafa Kemal Atatürk tarafından tam 97 yıl önce, 9 Eylül 1923’te kuruldu. Kurulduğu ilk günden itibaren de, Cumhuriyetimizi kurma yaşatma ve yüceltme mücadele öncüsü oldu. Ebedi Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyetle beraber iki büyük eserimden biridir” dediği, Dünya siyasetinin en uzun ömürlü partilerinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi; güçlü kökleri, bir asır boyunca, en sert rüzgârlara karşı durabilmiş sağlam gövdesi ve ülkemiz için her zaman umut olan yeni filizleriyle, içeride ve dışarıda milletimizin hakkını, hukukunu yılmadan savunmaya devam ediyor, devam edecek.

CHP, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinde de var olmayı sürdürecektir. 97 yıl önce, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Partimizi bugünde mazlumların ülkemizde ve dünyada tüm ezilenlerin yanında olmaya devam edecek. Aydınlık bir Türkiye azim ve kararlılığından tüm örgütleri ile birlikte şaşmadan umudu yeşertmeye devam edecektir.

CHP SAMSUN İL BAŞKANLIĞI

Anahtar Kelimeler:
Chp SamsunFatih Türkel
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.