Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

Chp Samsun, 1 Mayıs'ta Alanda Olacak
1 Mayıs işçi bayramı nedeniyle bir açıklama yayınlayan Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, işçi bayramının tüm dünyada emekçilerin bayramı olarak coşkuyla kutlandığını dile getirdi. Açıklamanın tamamı şöyle:

1 Mayıs için, 1886 1 Mayıs'ının tarihi yerinin çok büyük ve önemli olduğunu biliyoruz. Şikago'da yakılan bir grev meşalesi, Şikago'da bir demiryolu şirketinin ve bir kerestecilik şirketinin grevleriyle devam ediyor ve o yıl, işçilerin yoğun çalışma saatleri nedeniyle; sadece Şikago'da 400,000 işçi grevlere katılıyor. İki gün sonra, yine greve katılan "kereste işçileri" Bir sendikasının 6.000 üyesi kitlesel bir miting düzenliyorlar. 1886 yılını özetleyen bir yazarın ifadeleri ile, ' Kesif bir duman bulutu, yolların, demiryollarının, kanalların kesişmesi, hızla gidip gelen insanlarla dolu sokaklar, Kudretli Dolar'a adanmış bir abide. İşte işçi sınıfı bu dolar abidesini sarsmaya başlıyordu. Tüm tehditlere ve baskılara rağmen Chicago’da 80 bin, Amerika genelinde ise 350 bin işçi greve çıkmıştı.'
Şikagolu işçiler için 1 Mayıs, işçi sınıfının sınıfsız bir toplum kurma mücadelesinin bir nişanesiydi. 1 Mayıs günü, dünyanın dört bir tarafında işçi kitleleri, iş bırakıp meydanlara çıkıyorlar.

Yine 1 Mayıs arifesindeyiz. Tüm dünya emekçilerinin kutladığı 1 Mayıs işçi bayramını kutluyoruz. Maalesef 2017 yılının 1 Mayıs'ında emekçinin hakkının gözetilmediğini, üretenin emeğinin karşılığını alamadığını görüyoruz. Emekçi kesimin hakları teslim edilmek bir tarafa, yanlış asgari ücret politikası ile aksine daha çok ezildiğini ve adeta bir ekonomik cendereden geçirildiğini söylemek mümkündür. İş kazaları son 5 yılda yüzde 250 arttı. Hükümetin, bu acı tabloya dair tek yaptığı iş, seyretmekten ibaret. Ancak iş kazası diye nitelenen bir çok kazanın mahiyetine bakıldığında cinayet diye nitelenebileceği açıktır. İşçilerin güvenliği ile ilgili tedbirlerin alınmadığını görüyoruz. Bu 1 Mayıs’ta da işçi kitleleri birlik, mücadele ve dayanışma için tüm dünyada meydanları dolduracaklar. Biz de 1 Mayıs'ta Cumhuriyet Halk Partisi Samsun örgütü olarak yoğun katılımla Samsun'da, işçinin, emekçinin bayramını kutlamak üzere alanda olacağız. Saat 12'de İstasyon Mahallesi Ray Apartmanı önünde buluşup, emek, özgürlük ve barış için Cumhuriyet meydanına yürüyoruz. Tüm Samsunluları bu bayramın coşkusuna ortak olmaya davet ediyoruz.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.