Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

Kan bağışı yap hayat kurtar

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Türk Kızılay'ının ülkemizin kan ve kan ürünleri ihtiyacını karşılamak üzere yürüttüğü 'Ulusal Güvenli Kan Temini Programı' kapsamında 20 Ocak 1989 tarihinde Samsunspor'un Malatya deplasmanına giderken meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden spor şehitlerimize, yaralanan ve sakat kalan sporcularımıza ithafen 'Bu Kan Sizi Unutur Mu' sloganı ile Türk Kızılay ve Samsunspor Kulübü işbirliğinde düzenlenen kan bağışı programına katıldı.

Şehrimizin değişik noktalarında 20 Ocak 2022 tarihinden başlayarak 30 Ocak 2022 tarihine kadar sürecek olan kampanya kapsamında alınacak kanların sağlık kuruluşlarında tedavileri esnasında kan bileşenine ihtiyaç duyan hastalara kullanılacağını belirten Samsun Valisi ‘Kan bağışının olmadığı bir toplumda, her gün binlerce kişi hayatını kaybedebilir.

Verilen her kan 3 kişiye hayat oluyor. Bu nedenle, düzenli kan bağışında bulunmak insanların hayatını kurtarmakta ayrıca kan bağışı yapan kişinin de vücuduna fayda sağlamaktadır. Bu proje de emeği geçenlere teşekkür ediyor ve ‘Bu Kan Sizi Unutur Mu’ sloganı ile düzenlenecek kan bağışı kampanyasına 18-65 yaş aralığında bulunan, başta Samsunspor sevdalılarını ardından tüm halkımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyorum.

Sizlerin destekleriyle Samsunsporumuzun kuruluş yılı olan 1965'e atıfla en az 1965 kan bağışına ulaşacağımıza inanıyorum.' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.