Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

Samsun Tabip odası Bafra`daki Hekime saldırıyı kınadı

Samsun’da yaşayan, bu güzel coğrafyada hizmet sunan sağlık çalışanları olarak “Sağlık çalışanına yönelik şiddetin” başkenti olarak Samsun’un anılmasından üzüntü duyuyoruz.

Bafra’da çalışan bir meslektaşımızın görevi başında, canla başla pandeminin ağır koşulları altında sağlık hizmeti verdiği sırada bıçakla saldırıya uğramasını kınıyoruz. Bu üzücü olayın hemen ardından meslektaşımızla bağlantı kurduk. Yaralanmamış olması tek tesellimiz. Ancak sağlık çalışanına yönelik şiddetin, sağlıkçı için her zaman çalışma şevkinde bir hasar bıraktığını ifade etmek isterim.

Bu müessif olayın diğer bir tarafına kamuoyunun dikkatini çekmek isteriz. Saldırı anında, orada bulunan güvenlik görevlilerinin ve polisin etkin hızlı reaksiyonu, hekim arkadaşımızın fiziksel hasara uğramamasını sağlamıştır. Bu sebeple hekim meslek örgütünün başkanı olarak güvenlik görevlilerine teşekkür ederim. Ne yazık ki “sağlıkçıya yönelik şiddet” yasası Türk Tabipleri Birliği ve Samsun Tabip Odası’nın önerdiği şekilde çıkmadı. Bunun sonucu olarak da maalesef sağlıkçıya yönelik şiddet hız kesmiyor.

Sağlıkçıya yönelik şiddet yasası caydırıcılıktan uzak. Çünkü failler tutuklansa da tutukluluğu devam etmiyor ve olayın hemen ardından serbest bırakılıyor. Biz bu saldırıların sadece hekim arkadaşımıza değil, tüm topluma bir saldırı olarak ve tüm yurttaşların sağlık hizmetine ulaşmasına tecavüz şeklinde değerlendirilmesini istiyoruz.

Samsun Tabip Odası

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.