Öne Çıkanlar fındık bahçesi konut
banner798

Samsun`da  Çocukları uçurdular
 SAMSUN Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi ile Bulvar Yaşam ve Alışveriş Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen koruma bakım altındaki çocuklara yönelik 'Uçak Simülatörü ile Türkiye Turu' etkinliği gerçekleştirildi.

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Süleyman Yançatoral Çocuk Evleri Sitesi, 19 Mayıs Sevgi Evleri, Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdu ile Çocuk Evleri'nde kalan bakım ve koruma altındaki 200 çocuğumuza özel olarak hazırlanmış simülatör uçak ile 3 boyutlu olarak Türkiye turu yaptırıldı. Birleşmiş Milletlerin 20 Kasım 1989 yılında kabul ettiği Çocuk Haklarına Dair Sözleşmenin ülkemizde uygulanması ve yaygınlaşması için politikalar üreten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, özellikle kuruluşlarda kalan çocuklara sunmuş olduğu hizmetlerle çocukların yüksek yararını gözeterek haklarını koruyor.

Çocuk Haklarına Dair Sözleşmenin 27. Maddesinde "Her çocuk fiziksel, zihinsel, ruhsal, ahlaki ve sosyal gelişmesi açısından yeterli yaşam standartlarına ulaşma hakkına sahiptir" diye ifade edilen yaşam standartlarını oluşturan Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi vasıtasıyla bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerini sürdürüyor.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.