Öne Çıkanlar istanbul DEAŞ operasyonu
banner798

Serdal Sefa Kocabaş, gazetecilerle buluştu

Serdal Sefa Kocabaş konuşmasına, Sizleri şahsım ve Bafra Ticaret ve Sanayi Odası adına en kalbi duygularımla selamlıyor, yarın kutlayacak olduğunuz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününüzü tebrik ederim." dedi.

Yapılan çalışmalar hakkında konuşan Başkan Serdal Sefa Kocabaş'ın satır başlıklarında şu ifadelere yer verdi.

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası olarak Oda seçimleri akabinde Odamızda birçok çalışmaya imza attık. Bunlardan bazılarını sizlerle paylaşırken önümüzdeki günlerde de hayata geçirmeyi planladığımız çalışmalarımız hakkında bilgiler vermek isterim.

Bafra Organize Sanayi Bölgesi

Bafra Organize Sanayi Bölgesinde yaşanan ve uzun süredir çözüm bekleyen içme suyu ihtiyacını çözüme kavuşturarak içilebilir temiz suyu getirdik. Yine Bafra OSB de internet ve telefon altyapısı ile yol problemini ve elektrik sorunları da gerekli mercilerle görüşerek çözdük ve Bafra OSB’yi daha çok cazip hale getirdik.

Bafra Tarıma Dayalı İhtisas(Sera) OSB

Gerekli görüşmeleri ve çalışmaları yaparak Bafra Sera OSB’yi de hayata geçirmeye çalışıyoruz. Şu an arsa tahsisine başlamış bulunmaktayız. Zaten sizlere de zaman zaman Sera OSB hakkında basın açıklaması iletmekteyiz.

Yakakent Su Ürünleri İhtisas OSB

Balık unu, Balık Yemi ve Balık Yağı Fabrikası alınan tüm tedbirlere rağmen büyük ölçüde koku yaydığı bir gerçektir. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yönetim kurulumuz ile birlikte bu konu bizim ilk önceliğimiz olmuştur. Bu konuda yaptığımız çalışmalar ve peşpeşe toplantılarımız sonucunda Yakakent İlçesi’nde bir Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi kurulmasının gerekli ve doğru olduğu kanaatine vardık. Etüt çalışmalarımız sonrası yeri belirledik. Şu andaki bütün balık fabrikalarının yerinin en az 20 katı büyüklüğünde, 21 hektar alan ayarladık. Projemizi Samsun eski Valisi Sayın ZülkifDağlı’ya sunmuştuk. Ve bu sunumun ardından konunun takipçisi olduk.

Samsun Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, 19 Nisan 2023’te, su ürünleri potansiyelinin değerlendirilmesi ve günün gereklerine uygun su ürünleri üretimi yapılabilmesi amacıyla Yakakent İlçesi sınırları içerisinde Tarıma Dayalı İhtisas (TDİ) Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması kararı aldı.

Bafra TSO Yönetim Kurulu 26 Nisan 2023’te toplanarak, müteşebbis heyetine kurucu üye olarak katılma, %14 hisse ile ortak olma, 2 üye ile temsil edilme kararı almıştır.

Kurulması planlanan Yakakent TDİ Su Ürünleri OSB müteşebbis heyetinde, Samsun Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası ve Yakakent Belediyesi yetkili organları görev alacaktır.

Ayrıca fabrika sahipleri, Yakakent TDİ Su Ürünleri OSB kurulduğunda hemen taşınacaklarının garantisini verdiler. Bakanlığa bu yönde bir görüş bildirdiler. Su ürünleri OSB kurulduğu gibi Bafra’daki firma taşınacak ve Bafra bu sorundan kurtulmuş olacak.Tabi bu arada Yakakent te kurulacak bu OSB de istihdam ve ekonomiye de ciddi katma değer sağlayacaktır.

Odamız Faaliyetleri ve Etkinlikleri

Odamız Üyelerinin talep istek ve ihtiyaçlarına göre yıl içinde çeşitli konularda eğitim, seminer, konferans gerçekleştirmekteyiz. Aynı zamanda firmaların işlerini geliştirmeleri için iş geliştirme ve ihracat konularında da danışmanlık desteğinde bulunuyoruz.

Oda olarak İlçemiz ve bölgemizi tanıtıcı Yurt içi fuar ve etkinliklere katılım sağlıyor, ilçemizin ürünleri de tanıtmaya devam ediyoruz. Bu yıl üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda yurt dışı fuar organizasyonumuz da olacak, katılmak isteyen üyelerimiz kendi imkanları ile katılım sağlayabilecekler.

Bafra Organize Sanayi Bölgesinde Cami ve Kreş Projemiz

Bafra Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren işletmelerde çalışanlarımızın çocuklarına öncelikli olmak üzere bir kreş planımız mevcut olup projesi tamamlanmıştır.

Ayrıca Bafra OSB de eksik olan Cami projemiz hayata geçmiştir. Camimizin temelini attık ve inşaat süreci devam etmektedir.

Var Gücümüz ile Çalışamaya devam edeceğiz

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, üyelerimizle kısacası tüm paydaşlarımız ile ortak bir paydada buluşarak şehrimiz ve bölgemize katkılar sağlayacak projelerde için var gücümüz ile çalışamaya devam edeceğiz.

Sizlerde bizim bu faaliyetler, çalışmalar ve projelerimizi duyuracak olmanızdan dolayı en önemli paydaşımız arasında yer almaktasınız. Ben bir kez daha katılımınızdan ötürü teşekkür ediyor, çalışma hayatınızda başarılar diliyorum.

Anahtar Kelimeler:
Samsun
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.