Öne Çıkanlar fındık bahçesi tso giricimci kursu
banner798

Türk hakemden hayati müdahale

Samsun'da düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda kadınlar futbolda Büyük Britanyalı rakibiyle çarpışan ve dili boğazına kaçan Brezilyalı oyuncuya ilk müdahaleyi maçın Türk hakemi Ömür Bozkurt yaparak, hayata tutunmasını sağladı.

Samsun 19 Mayıs Stadı'nda kadınlar futbolda dün akşam oynanan üçüncülük maçında Brezilya ile Büyük Britanya karşılaştı.

Maçın 89. dakikasında rakibi Lhathini Pushpalingham ile çarpışan Brezilyalı Lara Geovana Neves yere yığıldı. Neves'in nefes almadığını ve futbolcuların panik yaşadığını gören hakem Ömür Bozkurt, sporcuya ilk müdahaleyi yaparak nefes almasını sağladı. Daha sonra sağlık görevlileri Neves'i saha kenarına alarak müdahalede bulundu.

Devam eden maç, Brezilya'nın 2-1 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Organizasyonun internet sitesinden yapılan açıklamada Ömür Bozkurt'un görüşlerine yer verildi. Bozkurt, maç sırasında hava topu mücadelesinde kafa kafaya çarpışan oyunculardan birinin yerde kaldığını belirtti. Yerde kalan oyuncunun yanına yaklaştığını aktaran Bozkurt, "Oyuncu sırtüstü uzanmış, gözleri geriye düşmüştü. Nefes almıyordu. Dili boğazına kaçmıştı. 5-10 saniye dilini tuttum. Oyuncu nefes almaya başladı. Zaten bu noktada acil yardım ekipleri de geldi." ifadelerini kullandı.

Sporcunun 11 bin kilometre uzaktan geldiğini, hayatını kurtarabildiği için çok mutlu olduğunu vurgulayan Bozkurt, şunları kaydetti:

"Bu tarz durumlar sporda sık sık başımıza gelir. Bu yüzden hem biz hakemlerin hem antrenörlerin hem de sporcuların mutlaka ilk yardım eğitimi alması gerektiğini düşünüyorum. Ben de ilk yardım eğitimini, Gençlik ve Spor Bakanlığının, Sağlık Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde düzenlenen seminerde almıştım. Bize bu eğitimi veren ve hayat kurtarmamızı sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum."





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.