Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

Vekil Orhan Kırcalı`nın 19 mayıs Kutlama Mesajı

Gazi Mustafa Kemal’in, 19 Mayıs 1919’da Samsunumuza çıkışı, Milli Mücadelenin başladığı, özgürlüğe ve bağımsızlığa doğru ilk adımının atıldığı gündür.

19 Mayıs, işgal kuvvetlerini topraklarımızdan söküp atmak için milli iradenin, birlik ve beraberlik ruhunun, güçlü bir inancın uyanış günüdür. Milli Mücadelemiz, bağımsızlığımızın sağlanması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanıyla hedefine ulaşmıştır.

Bugüne kadar karşısına çıkan her türlü zorluğun üstesinden gelerek ilerleyişini sürdüren Türkiye Cumhuriyeti, bugün büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, hukuk devleti kimliği, temel insani değerlere olan bağlılığı ve ilkeli dış politikasıyla dünyanın büyük güçleri arasında yerini almıştır.

Bu önemli günün armağan edildiği gençlerimizin hayallerini gerçekleştirmek ve yaşamaktan gurur duyacakları bir gelecek inşa etmek için dün olduğu gibi bugün de var gücümüzle çalışıyoruz.

19 Mayıs’ı Gençlik Bayramı olarak kutluyor olmamız, milletçe gençlerimize verdiğimiz değerin ve onlara duyduğumuz güvenin tezahürüdür. Türkiye Cumhuriyeti gençlerimize emanettir.

Samsunumuzdan başlayan ve tüm Anadolu’ya yayılarak kurtuluş vesilesi olan milli birlik ve beraberlik ruhuyla, geleceğin sorumluluğunu yüklenecek ve barışın, esenliğin hakim olduğu bir dünyayı gençlerimiz ile beraber inşa edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.