Öne Çıkanlar fındık bahçesi konut
banner798

Yedaş’tan Arge Yatırımı

Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde Kaliteli, kesintisiz ve sürdürülebilir elektrik hizmeti kapsamında 7/24 faaliyet gösteren YEDAŞ, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından her yıl düzenlenen AR-GE Proje yarışması ile enerji kalitesinin artırılması ve verimliliksağlanmasına yönelik buluşlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

AĞAÇ DİREKLERİN ÖMRÜNÜ UZATIYORUZ

Yerli ve milli kaynaklarımızı dikkate alarak geliştirdiğimiz “Bor Madeni İle Ağaç Direklerin Korunması, Ürün Tasarımı ve Pilot Uygulamaların Yapılması” Ar-Ge Projelerinin EPDK’dan onay alması ile çalışmalara başlanılmıştır.

Bu proje ile YEDAŞ sahasında 500 ağaç direkte yapılacak çalışmayla, ağaç direklerin toprak ile temas ettiği noktada, üretimini YEDAŞ’ınyapacağı ve doğa ile uyumlu olan bor katkılı bulamaçla direklerin çürümesi önlenecektir. Yerli hammadde, yerli üretim, yerli ürün anlayışı ile ağaç direklerin çürümesinin önüne geçilecektir denildi.

HEDEFİMİZ YERLİ VE MİLLİ ÜRÜN

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ) Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, “Bu proje ile elektrik dağıtım sektöründe bor madeninin, ağaç direklerde çürümeyle mücadele noktasında görünürlüğü ve bilinirliğinin artırılması amaçlanmaktadır. Etkinliği kanıtlanmış ürün tip ve karışımının ticari olgunluğa kavuşturulmasıyla yerli ve milli ürün elde edilmesi hedeflenmektedir. Günümüzünrekabetçi koşullarında sürdürülebilir başarının sırrı, yenilikçi düşünce, değişim-gelişim ve yeni teknolojiye sahip olmaktan geçmektedir. Bu sürecin anahtarı ise Ar-Ge çalışmalarına verdiğimiz önemdir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.