Öne Çıkanlar istanbul recep tayyip erdoğan
banner798

Yusuf Ziya Yılmaz 23 Nisan Kutlama Mesajı

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel kurumlarından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 101. yıl dönümünü gururla kutluyoruz.

101. yılına ulaşmanın büyük bir onurunu yaşadığımız Gazi Meclisimiz, her vatandaşın milli iradesinin yansıması, bütün fertlerin düşüncelerini ve duygularını taşımaktadır.

Millet iradesinin oluşturduğu 23 Nisan 1920’de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurulan TBMM, halkın doğrudan ülke yönetimine ortak olmasını sağlamış, bu önemli bir dönüm noktası olarak tarihte yerini almıştır. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ vurgusuyla Türk Milleti’nin büyük uyanışı ve Kurtuluş Mücadelesi'nin en önemli oluşumu olan TBMM, yurt satında temsil yetkisini kazanmıştır. Meclisin açılmasıyla birlikte düşman işgaline karşı daha güçlü bir mücadele, kenetlenme ile bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temelleri oluşturulmuştur.

Çocuklarımıza 23 Nisan’ın bayram olarak hediye edilmesi ayrı bir önem taşımaktadır. Dünya çocuklarının kutladığı tek bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, sevginin, kardeşliğin ve barışın Türkiye topraklarında yeşermesini sağlamıştır.

23 Nisan tarihinin taşıdığı anlam ve öneme sahip çıkmak, bu mirası gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacak olan çocuklarımıza, gençlerimize her daim güveniyoruz. Bu yıl büyük mücadeleler verilen pandemi süreci nedeniyle kutlamalarımızı meydanlarda, cadde ve sokaklarda bir arada gerçekleştiremiyoruz ama yüreğimizdeki dinmeyen coşkumuz her zamanki gibi çok büyük.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anarken, 101. yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.