Öne Çıkanlar istanbul recep tayyip erdoğan
banner797

Neslihan Hancıoğlu: Kadını El Üstünde Tutmak

2020 yılı içinde en az 297 kadının katledildiğine ve 161 kadının da şüpheli şekilde öldüğüne dikkat çeken CHP’li Neslihan Hancıoğlu “kanun uygulayıcılar, toplumun bütün dezavantajlı kesimlerini koruma iradesini ortaya koymuş olabilseydi ve hukuk işleseydi bugün bu tabloyla karşı karşıya olur muyduk? Kadını 'el üstünde tutmak' demek, tabutuna omuz vermek demek değildir! Öldürene de koru(ya)mayana da lanet olsun.” dedi.

Salgın belasıyla mücadele edilen 2020 yılının, kadınlar açısından çok daha zorlu bir yıl olduğunu kaydeden CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, başta cinayet, şiddet ve istismar olmak üzere, kadını toplum içinde ikincilleştiren bütün eğilimlere karşı acilen bir eylem planı uygulanması gerektiğini söyledi.

CHP’li Hancıoğlu konuya ilişkin açıklamasında, yılın son günlerinde art arda dehşet verici kadın cinayetlerinin gerçekleştiğine işaret ederek şu görüşleri dile getirdi:

“Kadınıitaat etmeye zorlayan, kadınların ve çocukların hayatlarını tek tipleştirmeye çalışan zihniyet; bugün gelinen noktada kendi katillerini yaratmıştır. Sadece son bir yılda en az 297 kadınımız katledildi, 161 kadınımız ise şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Kanun uygulayıcılar, toplumun bütün dezavantajlı kesimlerini koruma iradesini ortaya koymuş olabilseydi ve hukuk işleseydi bugün bu tabloyla karşı karşıya olur muyduk? Kadını 'el üstünde tutmak' demek, tabutuna omuz vermek demek değildir! Öldürene de koru(ya)mayana da lanet olsun.”

HESAPLAŞACAĞIZ, KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ!

Şiddet ve istismarı, kadını tek tipleştirmeye çalışan kültür ve bu kültürden beslenen nefret söyleminin körüklediğini vurgulayan Hancıoğlu, bu sorunun kaynağını oluşturan zihniyete karşı yürütülen mücadelenin kararlılıkla süreceğinisöyledi. Hancıoğlu “bu zihniyetle hesaplaşacağız ve kadın cinayetlerini durduracağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.