Öne Çıkanlar 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları 30 Ağustos
banner798

Türk Ocakları Genel Başkan Prof. Dr. Mehmet Öz'ün 105. yıl Mesajı
banner852

Tarihte kurduğumuz en büyük devletin, Devlet-i Aliyye’nin dağılma döneminde, bundan 105 yıl önce kutlu bir Ocak kuruldu. Vatan ve millet aşkıyla dolu 190 Tıbbiyeli öğrenci, Türklüğün makûs talihini yenmek için Türk milliyetçisi büyüklerine mektuplar yazdılar. Onlar da bu aziz millete hizmet için Türk Ocağı’nı kurdular. Türk milletini fikir, ilim, sanat, ekonomi, eğitim vb. bütün alanlarda yüceltmek ülküsüyle şaha kalkan Türk Ocaklılar, Balkan savaşları, Birinci Dünya Harbi ve Millî Mücadelenin yaşandığı on yıllık savaş döneminde sadece fikrî önderlik yapmadılar, fiilen cephelerde savaştılar. İşgal yıllarında emperyalistlere ilk direnenler de onlardı, kapılarına ilk kilit vurulanlar da… Ama yılmadılar ve Anadolu’da Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde yeniden diriliş hareketinde mücadelelerini sürdürdüler ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük ettiler.

Aziz Ocaklılar,

Üzülerek görüyoruz ki, bugün de Türklük ve Türkiye saldırılarla karşı karşıyadır. İslam âlemi ve Türk dünyası hedef tahtasındadır. Küresel egemenlik mücadelesini yürüten güçler karşısında millî varlığımız ve devletimizin bekası ciddi bir tehdit altındadır. Bir yandan başta ABD olmak üzere sözde NATO mütteffiklerimiz öte yandan da dara düştüğümüzde sarıldığımız kuzey komşu(!)muz, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısını bize tercih ettiklerini açıkça gösteriyorlar. 15 Temmuz’dan sonra yakalanan birlik ruhu, sistem değişikliği tartışmaları arasında zaafa uğrarken dışarıda pek çok cepheden saldırı altındayız. Kerkük’te bir oldubittiyle Türkmen varlığı sindirilmeye çalışılırken Erşat Salihi’nin feryatlarına ancak kısık sesle destek verebiliyoruz. Halep malum, Suriye bölünüyor ve PKK devletinin kurulması için büyük güçler ellerinden geleni ardına koymuyor.

Değerli gönüldaşlarım,

Dün olduğu gibi bugün de Türk Ocakları, Genel Merkezi ve şubeleriyle, Türk milletinin birliği ve Türk devletinin bekası için çalışmaya devam ediyor. Vatanlarında öksüz bırakılan Irak ve Suriye Türkmenlerinin, Uygurların, Kırım Tatarlarının ve bütün mazlumların sesini duyurmaya çalışıyor. Türk dünyasını birliğe, İslam âlemini dayanışmaya çağırıyor. En başta da ülkemizin bütün yöneticilerini ve millî bütünlükten yana siyasetçilerini, kısır çekişmeleri bir yana bırakarak millî beka mücadelesinde odaklanmaya davet ediyor. Halk oylamasının sonucu ne olursa olsun Türkiye’nin büyük bir kucaklaşmaya, tek yumruk olmaya ihtiyacı var. Olağanüstü hal şartları içinde birlik ve beraberlik ruhunda açılan yaralar bir an önce sarılmalı, adaletin tecellisi için suçlulular cezalandırılırken haksızlığa uğrayanların mağduriyetleri telafi edilmelidir. Kısacası, insan hakları ve hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde demokrasimiz sağlığına kavuşturmalıyız. Bunun için ciddi bir özeleştiri ve muhasebeye ihtiyacımız var. Devlet yönetiminde adalet, ehliyet ve liyakat ilkelerinin hakkıyla uygulanması için yapılan samimi ikazların gereği yerine getirilmelidir.

Aziz Ocaklılar,

Türk Ocaklılar olarak bizler, içinden geçtiğimiz zor süreçte daima milletimizin, devletimizin ve demokrasimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Türklüğün, İslam âleminin ve insanlığın geleceği için, adalet, merhamet ve hürriyet ilkelerini özümsemiş; fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür gelecek nesillerin yetişmesi için yürütmekte olduğumuz faaliyetleri yeni bir anlayışla devam ettireceğiz. Türk dünyasının mazlumlarının sesi olmaya devam edeceğiz. Medeniyetimizi yeniden inşa davasının ısrarlı ve yılmaz neferleri olacağız. Türk devleti olarak, Türk devletleri ve toplulukları arasındaki işbirliği ve dayanışmanın geliştirilmesi suretiyle insanlığa gerçekten alternatif bir model sunmak için gereken birikime sahip olduğumuza yürekten inanıyoruz.

Bu vesileyle, vatan için canlarını feda eden, bayrağımıza al rengini veren aziz şehitlerimizi, Alp Er Tunga’dan, Bumin Kağan’a, Satuk Buğra Han’dan Kutalmış oğlu Süleyman Şah’a, Fatih Sultan Mehmed Han’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e; Kaşgarlı Mahmud’dan Mimar Sinan’a, Farabî’den Nizamülmülk’e, Hoca Ahmed Yesevi’den Yunus Emre’ye Türk milletine hizmet eden bütün geçmiş büyüklerimizi; Türk Ocaklarının kurucularını, dar-ı bekaya irtihal eden hizmetkârlarını rahmet ve minnetle anıyoruz.

Türklüğün kutlu ocağı ebediyyen tütsün. Türk milleti var olsun. Devletimiz ilelebet payidar olsun.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876