Öne Çıkanlar 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları 30 Ağustos
banner867

AKP, OKULLARDA PROPAGANDA YAPIYOR
banner852
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, AKP tarafından Samsun'da, seçim kanununa muhalefet edildiğini ve referandum sürecinde uyulması gereken kuralları düzenleyen Yüksek Seçim Kurulu'nun almış olduğu kararlara aykırı davranıldığını iddia etti ve sorumlular hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Tufan Akcagöz, "Yüksek Seçim Kurulu'nun 109 sayılı ve 15.02.2017 tarihli kararı ile 298 sayılı Kanuna atıfla, kapalı yerlerde propagandayı düzenleyen 'B' bendinin 'b' fıkrası uyarınca 'mabetlerde, okullarda, kışla, karargâh , ordugâh, askeri bina ve tesislerde, askeri mahfillerde ve kamu hizmeti görülen diğer yerlerde, kapalı yer toplantısı yapılamayacağı' hüküm altına alınmıştır. Hal böyle iken, Ayvacık ilçesinde bu kuralın açık bir şekilde ihlal edildiği, okullarda siyasi parti ve referandum propagandasına dönük toplantılar yapıldığı, dolayısıyla bu açık kuralın tanınmadığına dair bilgiler almaktayız. Elimizde belgeler var. Okullarda siyaset yapıyorlar. Konuyu, Savcılığın değerlendirmesine sunuyoruz. Okullara siyasetin bulaştırılması, en basit tabiriyle toplumun içine nifak sokmak demektir. Dolayısıyla bunu kabul etmemiz mümkün değildir. AKP'li siyasetçilerin, bu tarz toplantılara yönelik propagandaya ilişkin fotoğrafları da sosyal medyada paylaştıklarını görmekteyiz. Bununla ilgili konuyu Çarşamba Cumhuriyet Savcılığı'na taşıyoruz. Bu ihlali yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Ayrıca, Ayvacık İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na da bu durumu ihbar ediyoruz. " dedi.

Diğer taraftan, şartlar bu denli eşitsiz olarak seyrederken, bir de okulların bu işe alet edilmesi, mutlaka soruşturulması gereken bir konu olarak karşımızda durmaktadır, diye değerlendirmede bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, "Seçim mevzuatına muhalefet, kanuna açıkça aykırı davranmak, seçime ve vatandaşların özgür tercihlerini etkilemeye yönelik bir eylemdir. Bu eylem, Ayvacık İlçe Seçim Kurulu Hakimliği'nce ve Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturulması gereken bir konu olup, ilgililer hakkında hem Ayvacık İlçe Seçim Hakimliği, hem de Çarşamba Cumhuriyet Savcılığı nezdinde şikayetçi oluyoruz ve bu konuda derhal gereken tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz. Bu kadar da olmaz. Bu işin üzerine, derhal gidilmelidir. Bir yerde kural ihlali varsa ve suç varsa, orada demokrasiden söz etmek mümkün değildir. O nedenle, şayet Ayvacık'ta yaşanan bu duruma sessiz kalınırsa, bu referandum süreci hukuken sakatlanmış demektir. " diye konuştu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876