Öne Çıkanlar Samsun Şaban Abdullah Cihan
banner798

Devlet, tarafsızlığını kaybetmiştir.
Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cevdet Kayafoğlu'nun, referandumda hayır oyu kullanacak olan vatandaşları, PKK terör örgütü ile bir tutan paylaşımları hakkında açıklamada bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, " Günlerdir söylediğimiz işte tam da budur. Devlet, tarafsızlığını kaybetmiştir.

Bir Cumhuriyet Savcısı kalkıp böyle bir açıklama yapabiliyorsa, işin çivisi çıkmış demektir. Bu işe derhal müdahale edilmelidir. Kendisi hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na şikayette bulunuyorum. Şikayet dilekçemi yüksek kurula gönderiyorum. Gereken yapılmalı, Savcı ihraç edilmelidir. Nihayetinde ortada bir suç da oluşmuştur. Savcı, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekten yargılanmalıdır. Aksi halde, her kamu görevlisi kendi alanında siyaset yapmaya kalkar ki, bunun önünü almak mümkün değildir. Savcı, twitter hesabından bu paylaşımı yapıyor. Bu paylaşımı sıradan biri yapsa dahi vahim ama bu paylaşımı yapan devleti temsil eden bir yargı mensubu olunca durum daha da vahim. Antalya seçim bölgesi artık risk altındadır. Cumhuriyet Başsavcı Vekili böyle bir açıklama yapabiliyorsa, Antalya'da demek ki seçim güvenliği tehlikede demektir. Bundan sonra görevde kalacağı her gün, risk taşımaktadır. " dedi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cevdet Kayafoğlu hakkında görevi ile ilgili işlem yapılması için Hakimler ve Savcılar Kurulu'na şikayette bulunduğunu ve aynı zamanda bir suç ihbarı yaptığını hatırlatan Tufan Akcagöz, " Daha neler göreceğiz kim bilir? Aynı ağzı, hükümeti temsil eden şahıslar da kullanıyor. Bunlar çok tehlikeli hareketler. Biz bu topraklarda birlik içinde yaşamak zorundayız. O halde bu dirliği bozacak her kim varsa, cezasız bırakılmamalıdır. Bu kişinin Savcı olması, bu durumu istisna kılmaz. Tüm bu yaşanan gelişmeler, referandum dönemini, öyle sanıldığı gibi sakin geçiremeyeceğimizin sinyallerini veriyor. O halde, birileri bu durumdan şayet medet ummuyorsa, toplumu sükunete davet eden açıklamalarla, referandum sürecinin kazasız belasız geçmesi için çağrıda bulunmalıdırlar. 2 ay zarfında ülkede gerçekleşebilecek her türlü provokatif eylemin bir sorumlusu da, sorumluluk makamında olup da baştan bu işe çare bulmak için tedbir almayanlar ve bu ayrışmayı körükleyenlerdir. Geçen Manisa'da AKP'li bir yönetici, alakasız sözlerle toplumu tahrik etti. Neymiş, sandıktan evet çıkmaz ise ülkede iç savaş çıkarmış.

Bu ülkede, kimler tarafından iç savaş planlanıyor? Sandıktan ne çıkarsa çıksın, toplumsal barışı ortadan kaldıracak her türlü girişimin karşısında olmak zorundayız. Ancak, bu bir referandum. Halkımız, iki tercihten birini seçecekler. Görünen o ki, hayır seçeneği daha ağır basıyor. Telaşları bundandır. Bizzat kendi yaptırdıkları anket çalışmalarının da bu sonucu verdiğini biliyoruz. Ancak, korksan, telaş etsen ne fayda! Vatandaş, ekonomik gelişmelerden de, terör belasından da illallah etti. Referandumda bunlar belirleyici olacak. Devleti idare eden hükümetin yapması gereken, kamu görevlilerinin referandum süresi boyunca tarafsız olmasını sağlamak ve provokatif tutum takınmalarına engel olmaktır. " diye konuştu.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.