Öne Çıkanlar Bafra Belediye Başkanı Mustafa Candal
banner798

29 Ekim Cumhuriyet bayramı coşkuyla kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri 9:30’da Bafra Hükümet Konağında Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen’in tebrikat kabulü, 15 Temmuz Demokrasi Şehit ve Gazilerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanında başlayan etkinlikte konuşma yapan Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen,”Cumhuriyet bir medeniyet projesidir.Emperyalizme karşı tam bağımsız,Türkiye’nin sigortasıdır.Türkiye Cumhuriyeti bu amaç ve ülke içerisinde yaşamaya ilelebet devam edecektir.Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.” Dedi.

Cevdet Ertürkmen,”Bundan 99. Yıl önce ilan edilen Cumhuriyetin gururu ve övüncü ile bize mutluluğu yaşatan başta Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah ve dava arkadaşlarına,Gazi meclisimize, seve seve canlarını Necip Türk Milletine feda eden aziz şühedaya kanını kutsal vatan toprağı için akıtan gazilerimize şükranlarımızı ve minnetlerimizi sunarım.” Dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99 .Yıl dönümünde 15 Temmuz Demokrasi meydanında,okulların tören geçişi,TOKİ Şehit Mehmet Boşnak Orta okulunun Halk oyunları,29 Ekim Oratoryosu,Vatan Destanı şiirin okunması, Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kahramanlar konuşuyor draması ile devam etti.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerini sırasıyla ,ilk okullar arası resim yarışması birincisi ilk okul öğrencisi Eylül Turan’a Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen,Orta okullar arasında şiir yarışması birincisi Ecrin Duman’a hediyesini Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve Liseler arasında kompozisyon yarışmasında birinci Beren Turan’a hediyesini Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Olcay Aksoy verdi.

Programa Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Cumhuriyet Başsavcısı Olcay Aksoy, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri oda başkanları ve kamu kurum amirleri de katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.