Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

Bafra'da Bir Bafra Hikayesi yarışması tanıtıldı

Bafra’nın tarihi, Bafra’nın kültürü,Sosyal yaşantısı,Bafra’nın gerçek hayat hikayeleri ,yarışmada hazırlanan hikayeler Seçici kurul üyeleri tarafından derlenerek kitap haline getirilecek.

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal ,”Hikaye yarışmasını Türkiye formatında planladık ve düzenledik. Sadece Bafra ölçeğinde düşünmeyelim yarışmanın adına ‘Bir Bafra Hikayesi’ dedik, Bafra’nın İkiz Tepesi’nden, Kızılırmak’dan , Bafra Nokulu Hikayesi olsa ,Bafra ile Osmanlı ilişkilendirsek.Sele Sepet Top kandilin nasıl ortaya çıktığını bir yazarımız yazsa, Hititlerin kayıp şehri Zalpa’nın burada olduğuna dair bir hikaye yazılsa, İkiztepe kazılarında bir kafatası ameliyatının yapıldığı ve bu kişinin ne kadar yaşadığı araştırılsa,burada Bafra Ovası, Kızılırmak ve Kuş Cenneti var.Bafra’nın kaderi çok güzel, bunların hikayelere yansıtılması güzel olacaktır.” Dedi.

Seçici Kurul Başkanı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Çıkla,”Bafra’nın unutulan yada fark edilmeyen yönlerinin hikayeleştirilerek yazıya aktarılmasını Bafra’nın gerçek hayat hikayelerinin derlenerek ortaya çıkarılmasını sağlamak, edebiyatımıza yeni isimler kazandırmak, sanatsal faaliyetlerini geliştirmek, Türkçeyi etkin kullanan ve kendisini geliştirmek için fırsat arayan yazarları desteklemek amaçlandıklarını söyledi.

Yarışmanın konusu hakkında bilgi veren Çıkla, Bafra’nın tarihi, tabiatı, folklorik özellikleri, yemek kültürü, kültürel etkinlikleri, insanları gibi konular çerçevesinde hikaye yazmanın olduğunu ifade etti.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç,”Çıkacak olan hikayeler sonunda 1’nci, 2’nci ve 3’üncü olan yarışmacılara ödül verilecek.İlk ona girenlere mansiyon ödülü vereceğiz.Hedefimiz ilk elliye giren hikayeleri bastırıp tüm okullara dağıtmak.Buradaki amaç Bafra’nın hikayelerini ortaya çıkarmak olduğunu belirtti.

‘Bir Bafra Hikayesi’ yarışmasına katılmak isteyenler 12 Nisan günü mesai saati bitimine kadar başvuru yapabilecek.

‘Bir Bafra Hikayesi’ yarışmasının paydaşları olarak ,Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Türkiye Yazarlar Birliği, Bafra Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak açıklandı.

Anahtar Kelimeler:
SamsunBafra
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.