Öne Çıkanlar Bafra Belediye Başkanı Mustafa Candal
banner797

Bafra’nın AB proje Okulu

Bafra Atatürk Anadolu Lisesinden Okul Eğitimi alanında 2 yeni proje daha toplamda 120 bin Avro hibe almaya hak kazandı.

Daha önce çevre ve su temalı B.M.W (Blue MeansWater) adlı çalışmalarının ardından bu seferde E.Y.E. (EuropeanYoungEntrepreneurs) adlı başvurularıda kabul edilerek AB Komisyonundan hibe almaya hak kazandı. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldığımız İngilizce Öğretmeni Olcay Parlak, konularınınAvrupa iş piyasası, genç girişimciler ve girişimcilik alanında yeni yöntemler olduğunu son zamanlarda Avrupada ve ülkemizde giderek büyük bir sorun teşkil etmeye başlayan genç işsizlik konularına, istihdamın verimli bir şekilde kullanılmasıyla yakından ilgili olduğunu belirtti.

Diğer proje konusu (Blue MeansWater-B.M.W) çevre duyarlılığı, su kaynaklarının verimli kullanılmasını kapsıyor. Ülkemizintanıtımıvekültürelzenginliklerindünyayaaktarılması, doğayıkoruyacakveçevrebilincinigeliştirecekyenimetotlarlailgiliolduğunu, ayrıcayapılacakçalışmalarilesuyunbilim, sağlık, sanat, spor, tarih, edebiyat, doğavegünlükhayatımızlaolanilişkisiüzerineeğitim, seminerveçeşitliinteraktifetkinliklerinyapılacağını, B.M.Wprojesininöğretmenveöğrencilerinbilgivebecerilerinipaylaşabileceğiçok uluslubirprojeolacağıöğretmenimiztarafındanifadeedildi.

Ayrıca bu çalışmalar süresinceBafra Atatürk Anadolu Lisesinden 30 öğrencinin katılımıyla toplamda 6 farklı ülke okulu ile önümüzdeki 2 yıl içerisinde yurtiçi ve yurtdışında çalışmalargerçekleştirilmesinin planlandığını ifade etti.Yapılacak çalışmaların ilkinin Aralık ayında ilçemizde gerçekleştirilecek. Ardından sırasıyla Polonya, Litvanya, Romanya ve Yunanistan ziyaretleri ile birinci çalışma yılının tamamlanması hedeflenmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.