Öne Çıkanlar 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası Şehit Murat Atar
banner798

Kılıç, SASKİ çalışmaları hakkında bilgi verdi

İlçede son yılların en büyük alt yapı yatırımı olartak gösterilen ve Temmuz 2022 tarihinden ilk adımın atıldığı 115 km içme suyu,15 km yağmur suyu ve 7 km kanalizasyon hattının yenilendiği çalışmalarda sona yaklaşıldığını belirten Başkan Kılıç açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“ÖZLENEN İÇME SUYU ÇOK YAKINDA”

“19 Mayıs Dağ Barajı’ndan gelecek olan içme suyu hattının büyük bir kısmı bitti. 19 Mayıs’a yapılan arıtmadan nebiyan suyu geçerek Bafra’daki depomuza düşecek. Tabi depomuza gelmesi yeterli değil. Bizim Bafra’nın altındaki yaklaşık 115 km içme suyu hattının tamamının değişmesi gerekiyor.

21Merkez mahallemizde bu güne kadar; Mevlana,Kemalpaşa,Gaziosmanpaşa,Gazipaşa,Fatih,Çilhane, Altınkaya, Cumhuriyet, Büyükcamii,Tabakhane,İsmetpaşa ve Emirefendi Mahallelerimizde ana hatlar ve bina bağlantıları yapıldı. İnşallah 1 hafta 10 gün içerisinde yeni gelen arıtmadan geçerek gelen nebiyan suyumuz depomuza düştüğü anda bu mahallelerimiz özlediği kalitedeki içme suyuna kavuşacak. Diğer mahallelerimizin de çalışmalar yoğun bir tempoyla devam ediyor. İnşallah yılbaşından sonra tamamı bitmiş olacak.Bafra’mızın 50-60 yıldır beklediği içme suyu özlemi sona erecek.

“YAĞMUR SUYU İLE İLGİLİ BİR SIKINTI KALMADI”

Bunun yanında yağmur suyu hattı çok önemli. Yaklaşık 15 km’de yağmur suyu hattı döşendi. Şu anda Bafra yapılan bu yağmur suyu hattı ile ilgili yapılan çalışmada farkı yaşıyor. Yağmur yağdığı zaman bende dolaşıyorum özellikle daha önceden yağmur suyu biriken Askerlik Şubesi bölgesi, İshaklı Kavşağı, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, 19 Mayıs Parkı’nın köşesi, Tabakhane Camimizin olduğu cadde buralarda belki yarım metreye yakın yağmur suyu birikiyordu maalesef alt yapımızdan dolayı. Bu problem tamamen çözüldü. Şu anda kesinlikle su birikintisi yok. Bir iki nokta kaldı onlarda yapılıyor. Onlarda bittiği zaman Bafra’da kesinlikle yağmur suyuyla ilgili bir sıkıntı yaşanmayacak. Bugün de buna zaten şahit oluyor,bilfiil yaşıyoruz. Yağmur suyuyla ilgili hiçbir sıkıntı yok.

“ORTADA BÜYÜK BİR ÖZVERİ VAR”

Tabi kanalizasyonla ilgili çalışmalarda bir yandan devam ediyor. Tüm bu çalışmaları, daha önce de söylediğimiz gibi SASKİ Büyükşehir yapıyor. Buradan özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’e çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bu konuda irade gösterdi ve Bafra’ya çok ciddi bir yatırım geldi. SASKİ Genel Müdürümüz Bahattin Yanık ve tüm ekip çok özverili çalışıyor. Kendisi ile sürekli bir aradayız. Değerlendirmeler yapıyoruz. O da çok gayretle çalışıyor. Bu iş gerçekten gayret isteyen bir iş. Bizde Bafra Belediyesi olarak SASKİ ve Büyükşehir’in bu çalışmaları yapması için her türlü desteği veriyoruz. Altyapıda, malzemede, taşımada, üstünün yapımında, asfaltın dökümünde Fen İşleri ekibimiz olarak da tüm gayretimizle çalışıyoruz.

“ÇOK ÖNEMLİ YATIRIMDA SONA YAKLAŞTIK”

Amacımız Bafra’ya hakikaten önemli bir yatırımın gelmesi. İçme suyunu sağlıklı bir şekilde içmek, yağmur suyu ile ilgili sıkıntıları bertaraf etmek, hızlı bir şekilde de üstünü kapatmaya çalışıyoruz. İnşallah 12. ayın sonuna doğru da büyük oranda mahallerimizdeki bozuk olan yerleri toparlamış olacağız. Tabi hemşehrilerimiz haklı olarak bozuk yollardan şikayet ediyor olmakla beraber yapılan hizmetin kıymeti ve öneminin farkındalar.Bizler bu noktada beklentinin farkındayız.Bu da çok makul bir beklenti. Tabi teknik olarak bazı şeyleri hemen yapmak mümkün değil. Çalışma alanı önce yağmur suyu için kazılıyor, sonra peşinden içme suyu için kazılıyor, peşinden tekrar bina bağlantısı için kazılıyor. Bütün bunlar bittikten sonra biz ancak o yolun,bakımını, tamirini yapabiliyoruz. Bu arada dolgularla belki biraz zaman geçiyor ama biten yerlerimizin tamamını parke ya da asfaltla yaparak bitiriyoruz. Bitirdiğimiz mahalleler var. Kemalpaşa da var, Gaziosmanpaşa da var. Gazipaşa da var. İshaklı da var. Buraları da bir taraftan hızlı bir şekilde yapıyoruz.

“BAFRA TÜM SİYASİ HESAPLARIN ÜZERİNDEDİR”

Bafra’da böylesi bir çalışma başladığında genel seçimlere birkaç ay vardı.Çalışmaların sonuna yaklaştığımız şu süreçte ise yerel seçimlere yaklaşık 5 ay var. Bu siyaseten bir risk olarak görülebilir.Politik bakış açısında belki de çok doğru bir şey değil diye düşünebiliriz ama burada önemli olan Bafra’nın geleceği. Bafra’nın altyapısı önemli. Her zaman da belki böyle bir fırsat olmayabilir. Bugün şartlar böyle gelişti. Konjonktür şu anda bunu gerektirdi ve bizde bu fırsatı kaçırmayalım deyip bu yatırımın buraya gelmesi için, bu altyapının yapılabilmesi için, bu içme suyunun gelmesi için, yağmur suyunun bertaraf edilebilmesi için elimizden geleni yaptık. Hiçbir şekilde bir seçim kaygısı ya da siyasi bir kaygı düşünmeden SASKİ’nin, Büyükşehir ekiplerinin buraya gelip bu çalışmaları yapması için bizde teşvik ettik. Yapılan işten memnunuz. Sonuçta Bafra kazançlı çıkacak. Bunu bütün içtenliğimle söylüyorum. Hepimiz karlı çıkacağız. Bafra karlı çıkacak. Bafra sağlıklı bir içme suyuna kavuşacak. Bafra sağlıklı bir altyapıya kavuşacak. Bafra artık yağmur suyundan bir sıkıntı yaşamayacak. Bafra sevgisi ve sorumluluğu tüm siyasi hesapaların üzerindedir.O yüzden biz bu çalışmayı başlattık.

Anahtar Kelimeler:
SaskiBafra
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.