Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner797

Samsun Protokolünden Bafra'da Pazar Denetimi

Bafra Modern Büyük Pazar yerinin denetlenmesinde Samsun Valisi Doç. Dr.  Zülkif Dağlı, Bafra Kaymakamı  Cevdet Ertürkmen, Bafra ilçe Emniyet müdürü Bünyamin Temur, Bafra ilçe Jandarma Komutanı Üst Teğmen  Fatih Özer, Bafra Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Tokgöz, Samsun İl Sağlık müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muammet Ali Oruç, Bafra ilçe Sağlık müdürü Dr. Aytaç Akın Bafra ilçe Tarım müdürü Mehmet Güreş ve  Bafra Pazarcılar Odası başkanı Hüseyin Topuz katıldı.

Vali Dağlı, İçişleri Bakanlığımız Ülke genelinde 17 gün tam kapanmanın ardından, yine İçişleri Bakanlığımızın kararıyla Şehir içindeki Halka açık Pazar yerlerinin Cumartesi günü saat 10 : 00 ile 17 : 00 arasında açılmasına karar verilmişti. Korona virüse karşı alınan tedbir ve önlemler kapsamında Pazar yeri esnafımızın ürünlerini satabilmesi konusunda onlar  ve vatandaşlarımız  için bu kısıtlamada bu karar olumlu olduğu  kanetindeyim. Pazar esnafımızında pazar yerindeki ürünleri istaf olmadı, elindeki ürünleri pazar yerine kontrollü gelen vatandaşlarımız tarafından alınıyor yani sebze meyve eksiklerini de gidermiş oluyor. Dağlı, kapanmanın ardından 17 ilçemizde Korona Virüs vakalarının düştüğünü de gözlemliyoruz, buda kapanmanın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bafra ilçemiz dahil 16 ilçe pazar yerlerinde denetimlerimiz sürücek.

Vali Dağlı, kefşememek gerektiğini belirten Dağlı,  acele etmeden her şeye uyarak yani maske - sosyal mesafe ve hijyenik kurallarına uyarak Mavi renki görmek istiyoruz. Bunun için hep birlikte mücadele devam etmeye devam edeceğiz.

Vaka sayılarında belli bir düşüş eğilimi yakalandığına dikkat çeken Doç Dr.  Vali Zülkif Dağlı, vatandaşlarımıza, salgınla mücadelede bugüne kadar sabır ve fedakarlıklarla elde edilen kazanımların heba olmaması için pazar yerlerinde tüm tedbirlere hassasiyetle uymaları ve alışverişlerini en kısa sürede tamamlayarak evlerine geri dönmeleri konusunda çağrıda bulundu.

İnşallah en yakın zaman biri içinde bölgemizin tamamen mavi rengine kavuşacağını göreceğiz diyerek sözlerini tamamladı.

Anahtar Kelimeler:
BafraPazar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.