Öne Çıkanlar İl Jandarma Komutanlığı Gümüşhane
banner798

Sıfır Atık Projesi Kapıkayafest'te Damga Vurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan Sıfır Atık Projesi 3.Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivaline damga vurdu.

    BAFRA SIFIR ATIK PROJESİNİ DESTEKLİYOR
Sıfır Atık temalı ilk festival olması ile dikkat çeken Kapıkayafest 2019 ‘da Bafra Belediyesinin söz konusu proje ile ilgili yapılan uygulamalarına vatandaşların ilgisi üst düzeyde oldu.

Beş gün süren Festival esnasında, Sıfır Atık stantları, Sıfır Atık Kabul Merkezleri, kamp ve çadır alanları, Uçuş alanları, Yemekhane alanı, ring alanı, tüm etkinlik alanları ve yol güzergâhları olmak üzere dış mekân atık toplama kutuları yerleştirildi.

Vatandaşlara çevre ve doğayı korumalarına dikkat çekmek, sıfır atık projesi hakkında halkı bilinçlendirmek, festivalin sıfır atık projesine tam uyumlu olarak çalışmasını sürdürebilmesi için bir Çevre Mühendisi, 14 Atık ayrıştırma ve toplama personeli, 10 evsel atık toplama personeli görevlendirildi.

Kurulan stantlarda halkı bilinçlendirmek için Bafra Belediyesince hazırlanan Sıfır Atık konulu el broşürleri, hikâye kitapları, dergiler, tohumlu kalem, boyama kitapları da dağıtıldı.

VALİ VE MİLLETVEKİLLERİNDEN DESTEK
Sıfır Atık ile ilgili oluşturulan standın ziyaretçileri arasında Samsun Valisi Osman Kaymak, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı’da yer aldı.


9380 KG ATIK GERİ DÖNÜŞÜME.
Bafra Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü koordinesinde, anlaşmalı Ambalaj Atığı toplama firmaları olan Bafra Ambalaj Atıkları Toplama Ayırma Geri Dönüşüm İmha San.Tic. Ltd.Şti. ile Göze Hurdacılık Atık Toplama ve Geri Dönüşüm San.Tic.Ltd.Şti. tarafından yürütülen çalışmalarda festival süresince;9380 kg. geri dönüştürülebilen Ambalaj Atığı, 28000 kg. ise evsel atık toplandı. 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.