Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner797

Türkav Bafra Şubesinden Kutlama
Büyük Taarruz , Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusunun işgalci güçlere son ve kesin darbeyi vurmasını sağlamak ve Anadolu'dan atmak için düşünülüp planlanan gizli bir harekattır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 20 Temmuz 1922'deki oturumunda Başkomutanlık yetkisi verilen Mustafa Kemal Paşa, taarruz kararını haziran ayında almış ve hazırlıkları gizli olarak yürütmüştür. Büyük Taarruz Ağustos'un 26'sını 27'sine bağlayan gece Afyon'da başlamış, Aslıhan civarında kuşatılan düşman birliklerinin Mustafa Kemal Paşa'nın bizzat idare ettiği Dumlupınar Meydan Muharebesi'nde imha edilmesi ile Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk ün işgalciler için “Geldikleri gibi giderler” sözü gerçekleşmiştir.

Bu yenilgiyle vatan topraklarını terk etmeye başlayan emperyalist ülkeler savaş şeklini değiştirerek düşmanlığa ve saldırılarına devam etmiştir. İsyanlar tertiplemiş, ihtilaller yapmış , terör örgütlerinden asimetrik ordular oluşturmuş, devletin kılcal damarlarına kadar sızan vatan hainleri vasıtasıyla, devletimizi ve milletimizin birlik ve bütünlüğünü hedef almıştır. Biz inanıyoruz ki bu savaşın galibi Türk milleti olacaktır. Türk milletinin iç dinamiği olan ülkücü kadrolar, her türlü emperyalizme karşı savaşmaya yılmadan devam etmektedirler. Bilinmelidir ki kadrolar devletine ve milletine sadık liyakatli insanlardan oluşursa hain ihanet şebekeleri bir şey yapamaz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Zaferin 95 . yıldönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; bu toprakların bedelini canlarıyla, kanlarıyla, alın terleriyle ödeyen ve bizlere bırakan Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyor, Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum"

BAFRA TÜRKAV ŞUBESi BAŞKANI
        SAMİ KESKİN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.