Öne Çıkanlar Samsun istanbul
banner798

Yoğun bakım sertifikasyon eğitimi Bafra'da başladı

‘Yoğun Bakım Sertifikasyon’ eğitimi kapsamında, Samsun ilçeleri ve Sinop ilçelerinden katılım sağlayan kursiyerlere 30 gün boyunca, 15 gün teorik eğitim, 15 günde uygulamalı eğitim verilecek.

Samsun İl Sağlık Müdürü Öğretim Üyesi Dr. Muhammet Ali Oruç,”Yoğun bakım hemşireleri eğitim sertifikasyon çerçevesinde 9 kursiyerimiz eğitimlerine başlayacaklar, Karadeniz, bölgesinde ve ilçemizde düzenlenmiş olması hastanemiz ve bizim için çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Muhammet Ali Oruç,”Bafra Devlet Hastanesi’ni ilçe hastanesi olarak görmüyoruz, tam teşekküllü bölgeye hizmet eden, aylık 350 ile 400 bin kişiye hizmet veren bir hastanemiz, tüm branşlarımızda hastanemiz hizmet vermektedir. Samsun İl Sağlık Müdürlüğü olarak hastanemizin çalışmalarını nitelikli hale getirme, her türlü desteği sağlamakla mükellefiz.” Dedi.



İlçe Hastanesinin günlük 5 bin 500 ile 6 bin arasında hastayı karşılayan ve hastalara hizmet verdiğini, eğitimin önemli olduğunu vurgulayan Oruç,”Hastanemizde daha detaylı hizmet eğitimine başlayacağız. Bu eğitimlerimizin devamı gelecek, nitelikli sağlık hizmeti sunabilmek hepimizin önceliği, yoğun bakımla ilgili daha detaylı bir eğitime başlayacağız. Diğer hastanelerimizde bu tür eğitimlerin verileceğini de söyledi.

Oruç,”Samsun İl Sağlık Müdürlüğü olarak, 19 Mayıs Üniversitesi Yüksek Lisans programları çerçevesinde yaklaşık 200 arkadaşımız yüksek lisans programına başlayacaklar ve 4 yıl protokollü olacak. İnşallah bizler nitelikli kaliteli, bilgili ve sertifikasyonlu personellerimizle hizmetlerimize devam edeceklerini belirtti.



Depremle ilgili açıklamalarda bulunan Muhammet Ali Oruç,” Arkadaşlarımız ilk dakikadan itibaren, hızlı bir şekilde organize olarak çeşitli bölgelere gittiler, Bafra Devlet Hastanesi’nden de Adıyaman’a gidildi. Adıyaman Eğitim Araştırma Hastanesi’nin tüm sağlık hizmetlerini biz sürdürdük. Şuanda 3.’üncü ekibimiz Adıyaman’a gitti. Depremin yaşandığı bölgeye geçen hafta 600 personel sayımız, bu hafta 700’ün üzerine çıktı. Başta Adıyaman olmak üzere, Kahramanmaraş, Malatya, Hatay ve Osmaniye illerine hizmetlerimizi götürdük.” Dedi.

Bafra Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Alaiddin Domaç;” Yoğun bakım sertifikası olarak Karadeniz ilçesinde ilk olan bir program olduğundan mutlu olduğunu ifade etti. Domaç, burada 9 arkadaşımız kursa başlayacaklar,daha sonrasında bu sayı artacak. Burada verilecek olan eğitimlerde bilgilerimiz tazelenecek. Hastane çalışanlarından gelen istekler üzerine il sağlık müdürlüğümüz ve bakanlığımızın destekleriyle çalışmalarımıza başladık.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.