Öne Çıkanlar Renkli karnabahar Futbol müsabakası
banner797

21 Eylül de Eğitim nasıl olacak?

Mart ayından beri kapalı olan okulların açılacağı tarih belli oldu. Öğrenciler 31 Ağustos’ta uzaktan, 21 Eylül’de yüz yüze eğitime başlayacak. Salgının seyrine göre  eğitim takviminde değişiklik yapılarak tarihin daha ileri alınıp alınmayacağı aileler ve öğrenciler tarafından merak edilirken MEB Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada  okulların açılmasıyla ilgili senaryoların hazır olduğunun altını çizdi. Öte yandan 21 Eylül’de okullarda yüz yüze eğitimin nasıl verileceği merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanlığının üzerinde çalıştığı detaylar belli oldu. Öğrencilerin okula geldiği gün sayısı düşürülecek, ders saatleri 40 dakikadan 30 dakikaya çekilecek. İşte Bakan Ziya Selçuk’un yaptığı açıklamalar ve okullarda uygulanacak eğitim senaryoları…

EYLÜL AYINDA OKULLAR AÇILACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yüz yüze eğitime 21 Eylül’de başlanabilmesi için vatandaşlara çağrıda bulundu. Gece gündüz çalıştıklarını vurgulayan Selçuk” Teneffüste oynanacak temassız oyunlar bile hazır. Detaylara bu kadar titizlikle hazırlandığımız bu süreçte hâlâ maskesiz ve mesafeyi hiçe sayan insanlar görmek bizleri derinden üzüyor.” dedi. “Okulları birlikte açaçağız” diyen Selçuk vatandaşları bu sorumluluğa ortak olmaya davet etti. 

ÖĞRENCİLERİN OKULDA KALACAĞI SÜRE UZAYABİLİR!

Hürriyet’te yer alan habere göre öğrencilerin okula geldiği gün sayısı azalacak. Ders saatleri 40 dakikadan 30 dakikaya indirilecek. Ama öğrencinin okulda kalacağı sürenin uzaltılması da Bakanlığın gündeminde yer alıyor. Örneğin öğrenci okulda 6 saat kalıyorsa 8, 7 saat kalıyorsa bu sürenin 9 saate çıkarılması planlanıyor. Yüz yüze eğitim iki güne düşürülünce, okula gelen çocuklara daha fazla bilgi aktarımı sağlanması için öğrencilerin okulda daha uzun süre vakit geçireceği konuşuluyor. Anasınıfı ve birinci sınıflar bu planlamanın dışında tutuluyor

“NE YAPSAK EKSİK KALIR”

Açıklamasının devamında uzaktan eğitime her detayıyla hazır olduklarını vurgulayan Selçuk “ biz her detayıyla hazırırız ve en iyisini yapacağız ama sınıf ortamının, okul ikliminin ruhunu ekranlara üfleyemeyiz. Ne yapsak eksik kalır. Bu yüzden bizim eğitim öğretimi layıkıyla devam ettirebilmek için okullara dönmemiz, yüz yüze eğitime başlamamız lazım.” diyerek sözlerini noktaladı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM ERTELENEBİLİR Mİ?

MEB Bakanlığı tarafından açıklanan tarihe  göre okullar 31 Ağustos tarihinde uzaktan eğitime başlayacak. 21 Eylül tarihinde ise okullarda yüz yüze eğitimin yapılması planlanıyor. Salgın hastalığın seyri, vaka sayısındaki artış dikkate alınarak okulların 21 Eylül’de açılması planlanıyor. Okulların açılma tarihinin ertelenmesiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

2020-2021 OKULLARIN AÇILIŞ-KAPANIŞ TARİHLERİ!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre, okulların açılış tarihi 31 Ağustos 2020 tarihi olarak belirlendi. Okulların kapanış tarihi ise 18 Haziran 2021.

Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım 2020'de, yarıyıl tatili 25 Ocak-5 Şubat 2021'de, ikinci dönem ara tatili 12-16 Nisan 2021'de yapılacak.

OKULLAR DENETLENECEK!

Bakan Selçuk okullarda yüz yüze eğitimin başlayacağı tarihi duyururken okullarda yapılacak denetimlere dikkat çekmişti. “ Zamanı gelince ayrıntılı biçimde açıklayacağız” diyen Selçuk “ . Maske tedariği bakanlığımız tarafından sağlanacaktır. Okullarımızın uyması gereken hijyen standartları konusunda kılavuzu hazırlamıştık.
Bu standartların uygulaması nasıl denetlenecek? Bunlar için de 2 bin denetmenimiz şu anda sahada ve okullardalar ve her okulu gözden geçiriyorlar.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
EğitimSaatOkulEylülDers
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.