Öne Çıkanlar istanbul DEAŞ operasyonu
banner798

Akaryakıta büyük indirim geliyor

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından Brent petrol fiyatları fırlamıştı. Tarihinin en yüksek seviyelerine ulaşan brent petrol 130 dolara kadar çıkmıştı. Brent petrol fiyatlarının yükselmesiyle benzin ve motorine üst üste zamlar yapılmıştı. İki ülke arasında yapılan müzakereler ile brent petrol 110 dolara kadar düştü. Peki benzin ve motorinde indirim yapılacak mı? Akaryakıta indirim gelecek mi? Alınan son bilgilere göre bu gece yarısından itibaren motorinin 20 TL'nin, benzinin de 19 TL'nin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Rusya Ukrayna savaşıyla brent petrol fiyatı tırmanışa geçerek 130 dolar seviyelerine ulaşmıştı. Brent petrolün düşüşe geçmesiyle benzin ve motorinde indirim beklentisi oluştu. Sektör temsilcilerinden alınan bilgiye göre bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere hem benzinde hem de motorinde indirim bekleniyor. Peki benzin ve motorine ne kadar indirim yapılacak? Akaryakıt fiyatlarına indirim olacak mı? İşte benzin ve motorine gelecek indirim tutarları.  

AKARYAKIT FİYATLARINDA İNDİRİM BEKLENTİSİ 

Rusya Ukrayna krizinin diplomasi yoluyla çözülmesi için atılan adımlar ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İran ve Venezuela'nın petrol arzına katkı sağlayacağı haberleri brent petrolün 130 dolar seviyesinden 112 dolara kadar çekilmesini sağladı. Yaşanan düşüşle birlikte benzin ve motorinde indirim beklentisi oluştu. 

BU GECE YARISINDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK 

Brent petrolün yükselmesiyle benzin ve motorine üst üste zamlar yapılmıştı. Küresel piyasalarda petrol fiyatlarının düşmesiyle akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluştu. Sektör temsilcilerinden alınan bilgiye göre bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzin ve motorinde indirim yapılması bekleniyor. 

MOTORİN FİYATI 20 TL'NİN ALTINA İNECEK

Yapılacak olan indirimler ile motorin fiyatları 20 TL’nin altına inecek. Benzinin litre fiyatının da 19 TL seviyelerine çekileceği ancak rakamın netleşmediği ifade edildi. Küresel piyasalarda petrol fiyatlarını etkileyecek bir gelişme yaşanmaması durumunda motorin fiyatında 2 lira 38 kuruş indirim gerçekleşmesi bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.