Öne Çıkanlar istanbul DEAŞ operasyonu
banner798

Bafra’da çiftçilere yönelik tarımsal sigorta ile kırsal destekleme toplantısı yapıldı

Bafra Ziraat Odası salonunda yapılan toplantıda, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Tarım sigortasının çiftçilere önemli olduğunu, tüm çiftçilerin tarım sigortası yaptırmasının gerekli olduğunu” söyledi.

Tarım Sigortaları (TARSİM) 2024 Yılı Tarsim yenilikleri ve tarım sigortası, uygulamaları ile ilgili Bölge Müdür Yardımcısı Tuba Cingöz,” Bitkisel Ürün Sigortası, Köy Bazlı Kuraklık Verim Sigortası, Gelir Koruma Sigortası, Sera Sigortası, Büyükbaş Hayvan Hayat Sigortası, Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortası, Kümes Hayvanları Hayat Sigortası, Arıcılık Sigortası ve Su Ürünleri Hayat Sigortası konularında hakkında “ üreticileri” bilgilendirdi.

Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Güreş, eskiden yaşanan doğal afetlerin, tarım müdürlüklerinde olduğu şimdide ise TARSİM’e geçtiğini belirti.

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner,” Tarsim sigortaları hakkında bilgilendirmelerin doğru şekilde anlatılmaları gerektiğini, muhtarlar aracılıyla çiftçilere konuların anlatımları yapılması gerekir. Karşılıklı ekspertizlerden yararlanılmayacaksa çiftçiler doğru hizmet anlatılmalıdır.” Dedi.

Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı 2024 Yılı Uygulamaları hakkında ise, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Orhan Şanlı ise Devlet Destekli yüzde 50 hibeli Kırsal Kalkınma Yatırımları ve Sulama Sistemleri Projeleri” hakkında bilgiler atardı.

Bafra Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, ilçe Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, ilçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Güreş, ilçe Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Adem Aşçı, çiftçi ve muhtarlar katılım sağladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.