Öne Çıkanlar Bafra Belediye Başkanı 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası
banner798

Vekil Kırcalı`dan Dünya İnsan Hakları Günü mesajı

 Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, sosyal medya hesabından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

İnsan haklarının uluslararası düzeyde korunmasına yönelik ilk önemli adım 10 Aralık 1948 tarihinde İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin kabulü ile atılmıştır. Sonraki yıllarda tüm dünyada insan hakları ihlallerinin önlenmesine yönelik uluslararası mekanizmalar oluşturulmuş ve işletilmeye başlanmıştır.


Yüce milletimizin binlerce yıldır farklılıklarını birer zenginlik olarak görüp, kardeşlik duygularıyla barış içerisinde yaşadığı Ülkemiz, diğer milletlere örnek olmuş, hak ve özgürlükleri teminat altına alan beyannameye ilk imza atan devletlerden biri olmuştur.
 ​
Şeyh Edabalı’nın “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturunu kendine ilke edinen Devletimiz; muasır medeniyet seviyesinin de üstüne çıkma hedefi doğrultusunda demokrasimizin daha ileri standartlara kavuşması, tüm vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerden eşit şekilde yararlanması için önemli reformları hayata geçirmiş ve geçirmeye devam etmektedir.
Ancak günümüz dünyasında insan haklarının ihlal edildiği, adaletsizliğin arttığı, masumların inançları yüzünden katledildiği, merhametle insanlık arasında duvarların örüldüğü bir dönem yaşıyoruz.
Çıkarını, insan hayatının üstünde gören, sözüm ona gelişmiş ülkeler zalimin ve mazlumun kimliğine göre tavır belirleyerek, insanlığın nazarında İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni de anlamsızlaştırmaktadır.
Uluslararası kamuoyunun dünyamızın birçok bölgesinde yaşanan insani trajedilere, göç, iç savaş ve mülteci akımları gibi felaketlere karşı gösterdiği duyarsızlık üzücü ve düşündürücüdür.
Bu vesileyle insan haklarının istisnasız dünyanın her köşesinde hakim kılındığı DAHA ADİL BİR DÜNYA düzeni diliyor, Aziz Milletimizin ve tüm insanlığın İnsan Hakları Günü'nü içtenlikle tebrik ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.