Öne Çıkanlar Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner Samsun Tabip Odası
banner798

Erdoğan: 'Saldırıları 15 Temmuz destanına misilleme olarak görüyorum'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır, Van, Elazığ'daki bombalı terör saldırılarına ilişkin, "Türkiye, adları farklı da olsa aynı saiklerle hareket eden ve birbirleri ile yakın ilişki içinde bulunan terör örgütlerinin ortak saldırısı altındadır. 15 Temmuz'da FETÖ terör örgütü milletimize saldırdı. Bu hain yapı başarılı olamayınca nöbeti hemen diğerleri devir aldı. Bölücü terör örgütü PKK tarafından 15 Temmuz'dan bu yana yapılan saldırılarda çok sayıda polisimiz, askerimiz … vatandaşımız şehit oldu yaralandı. Bombalı saldırılarda Diyarbakır'da 4'ü polis, 7 şehidimiz, 45 yaralımız var. Van'da 1'i polis, 3 şehidimiz, 70 yaralımız var. Elazığ'da bugün itibariyle 5 şehidimiz ve 217 yaralımız var. Son olarak da birkaç saat önce mayın patlaması sonucu 5 askerimiz, 1 korucumuz şehit oldu. 5 askerimiz de yaralandı" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) heyetini kabul ettiği programda konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır, Van, Elazığ'daki bombalı terör saldırılarına ilişkin, "Türkiye, adları farklı da olsa aynı saiklerle hareket eden ve birbirleri ile yakın ilişki içinde bulunan terör örgütlerinin ortak saldırısı altındadır. 15 Temmuz'da FETÖ terör örgütü milletimize saldırdı. Bu hain yapı başarılı olamayınca nöbeti hemen diğerleri devir aldı. Bölücü terör örgütü PKK tarafından 15 Temmuz'dan bu yana yapılan saldırılarda çok sayıda polisimiz, askerimiz … vatandaşımız şehit oldu yaralandı. Bombalı saldırılarda Diyarbakır'da 4'ü polis, 7 şehidimiz, 45 yaralımız var. Van'da 1'i polis, 3 şehidimiz, 70 yaralımız var. Elazığ'da bugün itibariyle 5 şehidimiz ve 217 yaralımız var. Son olarak da birkaç sat önce mayın patlaması sonucu 5 askerimiz, 1 korucumuz şehit oldu. 5 askerimiz de yaralandı" diye konuştu.

"SALDIRILARI MİLLETİMİZİN 15 TEMMUZ DESTANINA MİSİLLEME OLARAK GÖRÜYORUM"

Erdoğan, "Son günlerdeki saldırıları milletimizin şanlı 15 Temmuz destanına ve arkasından gerçekleştirdiği 20 günlük demokrasi nöbetlerine karşı yapılmış misilleme saldırıları olarak görüyorum. FETÖ ile PKK'nın, DAEŞ ile bu örgütlerin arasında hiçbir fark olmadığı hepsinin de aynı amaca hizmet ettiği bu saldırılar ile bir kez daha ortaya çıkmıştır. Miletlimiz şundan emin olsun şehitlerimizin, yaralılarımızın kanları asla yerde kalmadı, kalmıyor, kalmayacak. Sadece 15 Temmuz'dan bu yana yurt içinde ve dışında yapılana operasyonlarda 182 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Güvenlik güçlerimiz terör örgütlerine yardım ettiği belirlenen 3 bine yakını kişiyi gözaltına almış bunlardan 318'i tutuklanmıştır. Türkiye FETÖ ile mücadele ederken PKK ile olan mücadeleyi asla bir kenara bırakmadı, bırakmayacaktır" ifadelerini kullandı. 

Anahtar Kelimeler:
AnkaraErdoğan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.