Öne Çıkanlar Şaban Abdullah Cihan Kaçak Telefon
banner797

Erdoğan; “Tek amacım, Türkiye'nin birliğini güçlendirecek bir yönetim sistemi”
Suriye ve Irak’ta yaşanan acılara dikkat çekerek, Türkiye’yi de bu ülkelerin durumuna düşürmek isteyenlere karşı, milletin en büyük gücünün birlik ve beraberlik olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Bugüne kadar ülkemizin, milletimizin, herhangi bir şehrimizin veya vatandaşımızın aleyhine bir adımımız, kötülüğüne yol açacak bir tasarrufumuz olmamıştır? Yaptığımız hizmetlerden, hayata geçirdiğimiz projelerden hangi bölgeden, hangi kökenden, hangi mezhepten-meşrepten, hangi görüşten olursa olsun herkes yararlanmıyor mu? Yüreğimiz milletimizin tamamı için atmıyor mu? Alın terimiz herkes için dökülmüyor mu? Bu Anayasa değişikliğinde farklı olması için herhangi bir sebep mi var? Türkiye için, Türk Milleti için, tüm kardeşlerimiz için iyi olacağına, güzel olacağına, faydalı olacağına inanmasak, böyle bir reformun arkasında niye duralım? 14 yıldır ülkeyi yöneten, hâlen de Meclisiyle, Hükûmetiyle, Başbakanıyla uyum içinde çalışmalarını yürüten bir Cumhurbaşkanı olarak, kendim için bir şey istiyor olabilir miyim?”

Tek amacının, Türkiye’nin gelecekteki hedeflerine ulaşmasını sağlayacak, birlik, beraberlik ve kardeşliğini güçlendirecek bir yönetim sistemini millete ve ülkeye kazandırmak olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yönetim sisteminin işleyişinde en büyük güvencenin millet olduğunu dile getirdi ve “Çünkü bu milletin yarısından fazlasının teveccühünü kazanmak öyle kolay bir iş değildir. Bunun için değerlerinizle, birikiminizle, samimiyetinizle, projelerinizle, programınızla milletle bütünleşmeniz gerekiyor. Aksi takdirde o sandıktan çıkamazsınız. Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemine karşı çıkanların asıl itirazı sistemin kendisine değildir. Onlar, bu sistemde milletin kendilerine teveccüh etmeyeceğini biliyorlar, onun için meseleyi başka taraflara çekmeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.